Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

radmor 5412 czy może na 4 omh i to do ilu gałke można odkręc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

radmor 5412 czy może na 4 omh i to do ilu gałke można odkręc

Witam czy moge radmorka podłączyć do 4omh i ile można odkrącić gałke volume i czy ma ktoś schemat to tego radmorka bo podał mi końcówka i musze się pobawić przed podłączeniem głośników prosze o schemat w dużej rozdzielczości
    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=10347

http://rapidshare.com/files/50102212..._5412.zip.html
    kliknij "free" na dole > wpisz hasło i download

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero
      http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=10347

http://rapidshare.com/files/50102212..._5412.zip.html
      kliknij "free" na dole > wpisz hasło i download
      oki mam schemat a teraz kto mi pow co wymienić bo wiem że końcówe i sterujący a dalej bo świeci się LED zabezpieczenie

Skomentuj

sprawdź napiecia( schemat powinien je podawać ) tam gdzie się nie zgadza najprawdopodobnie walnoł przed tym punktem jakiś tranzystor ( poprostu szukaj uszkodzonego elementu w okolicach gdzie napięcie się nie zgadza )

Możesz też porównywać napiecia miedzy kanałem prawym i lewym na poszczególnych odpowiadających sobie elementach.

Skomentuj

oki nie chce zakładac nowego tematu wiec mam pytanie co byście polecili TELEFUNKENA HA750M czy starego radmorka 5412
          ty prosze link do telefunkena bo radmorka każdy zna
          http://john.ccac.rwth-aachen.de:8000...50m/index.html

Skomentuj

Zależy na czym Ci zależy. czy na jakości czy na mocy. Ja osobiście bym wybrał Radmorka, podoba mi się jego barwa dźwięku, głeboki bas i soczysty sopran co do Telefunkena to nie wypowiadam się, bo nie znam. po za tym Telefunken to tylko wzmak a Radmorek to ampli :) a i ładniej wygląda :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Korab
              Zależy na czym Ci zależy. czy na jakości czy na mocy. Ja osobiście bym wybrał Radmorka, podoba mi się jego barwa dźwięku, głeboki bas i soczysty sopran co do Telefunkena to nie wypowiadam się, bo nie znam. po za tym Telefunken to tylko wzmak a Radmorek to ampli :) a i ładniej wygląda :P
              mi tylko zależy na mocnym bassie i dzwięku bo W to nie potrzeba mi tyle i tak głośniki 60W/4omh :P

Skomentuj

to polecam Radmorka :) wart i swojej ceny i jakości.

Skomentuj

TYLKO NIE WIEM JAK GŁOŚNO BĘDE MÓGŁ GRAĆ NA GŁOŚNIKAMI 4 OMA I JAKIE MAM DAĆ TRANY KONCOWE BO TE CHYBA SPALONE :(

Skomentuj

nie pamiętam jaką tolerancję ma Radek... co do tranów, to zobacz na przedwzmacniaczach, takie małe czarne tranzystorki BD237 mnie one kiedyś poszły. jak faktycznie one poszły to jak będziesz wymieniał to wymień w obu przedwzmacniaczach.

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156
                      TYLKO NIE WIEM JAK GŁOŚNO BĘDE MÓGŁ GRAĆ NA GŁOŚNIKAMI 4 OMA I JAKIE MAM DAĆ TRANY KONCOWE BO TE CHYBA SPALONE :(
                      no jakto jakie? takie same a jak nie to podaj symbol znajdziemy zamiennik
                      jak głośno? hmmm on ma 2x35 RMS 8ohm

ja bym na kolumnach 4 ohm śmigał do "5" na skali przy gałce. Sprawdzaj przy tym czy nie grzeje się ( tak że parzy ) radiator.
                      ( ps: dla skali "5" około 25W dla 4ohm puścisz na kolumny, czyli 15W dla 8 ohm )

Skomentuj

Z tego co ja czytalem to pokretlo nie jest wyznacznikiem mocy oddawanej przez wzmacniacz. Bo jedno to jak puscisz na maxa sam wokal a drugie to jakis ostry kawalek z basem itp. i jak myslisz przy pokretle na 5 godzinie bedzie z obu kawalkow ta sama moc?? nie mozesz zmierzyc.
                        Pozdrawiam!!

Skomentuj

[quote="El_liero
                          no jakto jakie? takie same a jak nie to podaj symbol znajdziemy zamiennik
                          jak głośno? hmmm on ma 2x35 RMS 8ohm
                          [/quote]
                          to są bd650/649

[ Dodano: 2007-08-22, 12:55 ]
                          A może mi ktos pow co to za wzmak LUXMAN LV-111 może to jest lepsze od radmorka ??

[ Dodano: 2007-08-24, 18:59 ]
                          jest tu kto ??

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                            Z tego co ja czytalem to pokretlo nie jest wyznacznikiem mocy oddawanej przez wzmacniacz. Bo jedno to jak puscisz na maxa sam wokal a drugie to jakis ostry kawalek z basem itp. i jak myslisz przy pokretle na 5 godzinie bedzie z obu kawalkow ta sama moc?? nie mozesz zmierzyc.
                            Pozdrawiam!!
                            zgodze się z tym... ale "piątka" to tak około połowy mocy, powinno wytrzymać, kazałem zreszta kontrolować temperaturę radiatora.

[ Dodano: 2007-08-25, 17:42 ]
                            Zamieszczone przez nik156
                            to są bd650/649
                            łatwo dostępne więc w czym problem?
                            Jak masz potrzebę to do elektronicznego i za 3-4zł sztuka jest

Skomentuj

co to za wzmak LUXMAN LV-111 może to jest lepsze od radmorka ??

Skomentuj

Czaruję...
                              X