Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz stereo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz stereo

będę robił monitorki na ARN 150 i SC10N i zastanawiam się czym to napędzić... Myślałem o czymś w stylu TDA czy podobnych scalaków. Nie jestem jednak jakimś zaawansowanym elektronikiem (16 lat mam) więc czy wie ktoś gdzie mógłbym kupić jakiś taki wzmak bądź gotowy zestaw do złożenia... A co sądzicie o jakimś wzmacniaczu samochodowym? I zastanawiam się jeszcze nad impedencją monitorków. 4 czy 8Ω?

wzmak samochodowy olej bo bys pewnie kupil jakas tandete (bo ma byc tanio)
    gotowe kity kupisz w sklepach internetowych lub sam mozesz to zlozyc. czesci jest naprawde niewiele i jezeli wszystko poprawnie zmontujesz to zadziala na 100%

Zamieszczone przez melisław
    zastanawiam się jeszcze nad impedencją monitorków. 4 czy 8Ω?
    to zalezy jaka moc chcesz osiagnac z tego wzmaka oraz glownie od napiecia zasilania transformatora

Skomentuj

hmmm zrob wzmaka na LMie (Gain clona) koszt nie wielki a ARNki da rade rozbujac.
      no i mozesz zrobic 4R, zawsze to wiecej wycisniesz ze wzmaka.

Skomentuj

to ile mniej więcej może wynieść koszt tego?:) I wiecie, nie jestem jakiś zaawansowanym elektronikiem wiec czy ta konstrukcja jest jakoś bardzo wymagająca?:)

Skomentuj

jezeli bedziesz musial wszystko kupic to wyniesie ok 300zl z obudowa. jezeli masz przynajmniej troche rzeczy w domu lub uda ci sie kupic "okazje" to moze wyniesc duuuzo mniej.

te wzmacniacze sa bardzo proste w budowie i jezeli nie uda ci sie go odpalic za pierwszym razem to poprostu znaczy ze nieumiesz czytac schematow... (a to chyba potrafisz??;>)

Skomentuj

eee... wystarczy wg obrazkow powkladac kilka elementow potem polutowac i gotowe.

Skomentuj

jak co to mam kompletne w 90% 2 płytki do GC pod LM3875
              brakuje tylko właśnie tych układów które możesz kupić w praktycznie każdym sklepie ele.
              Płytki mają wbudowany zasilacz wiec wystarczy tylko podłączyć toroida 150W 2x24zł i można szaleć :]
              jak co to PW

Skomentuj

Czaruję...
              X