Hej znalazłem kiedyś w sieci bardzo ładnie, zaprojektowanę płytke w wersji SMD jak i przewlekanej filtru do suba oraz subsonica. W tytule jest 20-100hz, ale patrząc po płytce niektóre elementy mają inne wartości. Czy moze ktoś z was ma schemat do tego filterka?? W dokumentacji jest plik z EAGLA ale niestety był zrobiony na wersji z CRACK-iem i nie moge go otworzyć...w załączniku wygląd płytki z dokumentacji.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Potrzebny schemat filtru do tej płytki.
Collapse
X
-
Devolt a masz moze wzor plytki do wydruku na papierze dla wersji przewlekanej filtr jak na moje oko prosty a takiego byloby mi potrzeba moze napiszesz tez jakie elementy odpowiadaja za zakres czestotliwosci odciecia oraz wzory jak to sie liczy??
Juz mialem sie zabierac za filtr ze stronki glownej ale ten widze jest prostszy chyba a i jak ze stromoscia opadania?? Ile dB/okt??
Pozdrawiam!!!
Skomentuj
-
hej ten filtr ma chyba dokłądnie takie same parametry jak ten ze stronki słynny 20..100hz 12dB/okt chyba ze masz na myśli projekt quester-a bo ten ma duzo większą 24dB/okt.
Wzorów nie znam bo mam tylko same płytki ale ten filtr nie różni sie od innych za wiele wiec wzory pewnie są tez te same. Załączam wzór płytki tylko wydaje mi się że to nie mirror. Wiec trzeba by to jakoś odbić. Może ktoś wie jak to zrobić?? Bez drukowania na folii i potem do xera...Załączone pliki
Skomentuj
-
nie znam wymiarów, ale tu masz płytke w pdf-ie w skali 1:1 wiec nic nie trzeba kombinowac.
http://audiomania.info/download.php?cmd=click&id=18
Skomentuj
Skomentuj