Witam.
Jestem posiadaczem płytki AL-37 z z altrona czyli stereo na LM3886.
Mam wszystkie układy wlutowane, salaki to lm3886 w wersji TF.
Zasilanie z transformatora toroidalnego 2x24v 200W.
Filtracja 10000uF/50V mostek prostowniczy 10A.
Większość kondensatorów to mkt i wima, 2 kondensatory elektrolityczne 100uF/63v i dwa 47uF (na napięcie chyba dowolne bo w schemacie nic nie pisze).
Sygnał wejściowy miałem z zewnętrznej karty dźwiękowej, odtwarzacza mp3, wyjścia line out z kompa, na różnych kablach i zawsze to samo.... BRUMI z głośników, bez sygnału jest spoko, z jednym kanałem jest też spoko ale po podłączeniu drugiego kanału w dowolnej kombinacji prawy czy lewy najpierw a drugi później na głośnikach pojawia sie drumienie... dość głośne.
Odwracałem już sygnały na jesciu(plusy z minusem) ale nic nie dało.
Pętla masy jest połączona na płytce (minus sygnałowy z masą trafa).
schemat i fotki końcówki

Jestem posiadaczem płytki AL-37 z z altrona czyli stereo na LM3886.
Mam wszystkie układy wlutowane, salaki to lm3886 w wersji TF.
Zasilanie z transformatora toroidalnego 2x24v 200W.
Filtracja 10000uF/50V mostek prostowniczy 10A.
Większość kondensatorów to mkt i wima, 2 kondensatory elektrolityczne 100uF/63v i dwa 47uF (na napięcie chyba dowolne bo w schemacie nic nie pisze).
Sygnał wejściowy miałem z zewnętrznej karty dźwiękowej, odtwarzacza mp3, wyjścia line out z kompa, na różnych kablach i zawsze to samo.... BRUMI z głośników, bez sygnału jest spoko, z jednym kanałem jest też spoko ale po podłączeniu drugiego kanału w dowolnej kombinacji prawy czy lewy najpierw a drugi później na głośnikach pojawia sie drumienie... dość głośne.
Odwracałem już sygnały na jesciu(plusy z minusem) ale nic nie dało.
Pętla masy jest połączona na płytce (minus sygnałowy z masą trafa).
schemat i fotki końcówki

Skomentuj