Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Samochodowy wzmacniacz do domu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Samochodowy wzmacniacz do domu

Witam!!! tak jak w temacie mam zamiar podłączyć sobie wzmacniacz samochodowy w domu!!!! Wiem że większość z was nie popiera tego pomysłu. Wiem że można to podłączyć po AT ale wolał bym to zrobić na jakimś transformatorze. Także moje pytanie: jaki transformator (jaka moc), prostownik (ile amper) i jakie kondy. Dobrzy by było gdyby ktoś dał jakiś schemat jak to ma wyglądać.

PS. chcem zrobić taki zasilacz bo chwilowo nudze się w domu

Tak tyle ze nie jest to takie proste bo zaleznie od wzmacnaicza jaki posiadasz to prad pobierany moze siegac kilkudziesieciu amper a wiec zobacz jaki nezpiecznik jest w Twoim wzmaku.
    A no i przewaznie wzmacniacze samochodowe sa gorsze w brzmieniu niz domowe :razz:
    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel22101
      PS. chcem zrobić taki zasilacz bo chwilowo nudze się w domu
      Proponuje przeznaczyć ten czas na nauke, choćby podstaw elektroniki.

Wiem że większość z was nie popiera tego pomysłu.
      Dokładnie, bo jest to bez sensu.

Także moje pytanie: jaki transformator (jaka moc), prostownik (ile amper) i jakie kondy. Dobrzy by było gdyby ktoś dał jakiś schemat jak to ma wyglądać.
      To już zależy co za wzmacniacz chcesz tym zasilać.

A tak na marginesie:
      chcem
      chce*

Skomentuj

Może racja lepiej nie zabierać się za to. Lepiej poszukać jakiegoś wzmaka domowego albo samemu coś złożyć

Pozdrawiam

Skomentuj

To co , wzmaka też nie masz ? :P No to może rzeczywiście bez wzmaka mają bas jakiś słaby

Skomentuj

Czaruję...