Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica pod STX'y

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica pod STX'y

Witam.Mam prośbe czy możecie mi przesłać kilka planów zwrotnic po głosniki Stx'a:
    GDN27-300-4, GDM17-150-8,GDW10-200-8AJ. Z góry wszystkim dziękuje za pomoc.
    Pozdrawiam

Zamieszczone przez rumak_2006
    GDN27-300-4, GDM17-150-8,GDW10-200-8AJ
    - Moim zdaniem nkt Ci nic nie wyśle bo nikt nie tworzył takiego dziwadła. Zacznij temat jak każdy:
    1. Ile chcesz przeznaczyć na to pieniędzy?
    2. Jakiej słuchasz muzyki?
    3. Jakiej wielkości masz pokój?
    4. Jakim wzmacniaczem będziesz je napędzać?

masz tu kilka propozycji:
    - około 500zł - stx ax + stx aj ,arn 150 + sc10
    - około 800zł - jezeli koniecznie chcesz 3 drożne - 2xARN226+ARP+GDWK9/80

Skomentuj

Pod te głosniki stx-a wez zwrotnice stx-a 3-drożną.

Skomentuj

Ja już napisałem jakie chce mieć i inne nie wchodzą w gre.Moge przeznaczyć 1200zł.Słucham techno,trance,dance i nieraz pop,mam pokój średniej wielkości.Wzmacniacz mam WEGA 2x100W.Właśnie też myslałem o tej zwrotnicy ale myślałem że są jakieś specjalnie pod te głośniki i dają może jakiś lepszy dzwięk.

Skomentuj

Moge przeznaczyć 1200zł
          i chcesz sie pakowac w STXa i to jeszcze te nienajlepsze??
          chlopcze - za te pieniadze zrobisz naprawde dobrej jakosci 2 drogi!! nie pchaj sie w te glosniki co wymieniles bo tylko stracisz pieniadze!! zaufaj mi...

a skoro chcesz koniecznie 3 drogi to moze przynajmniej cos takiego http://audiomania.info/infopage.php?...e94a3ee91d52b6 chociaz to i tak jeszcze nie to...

Skomentuj

I z takiemi kolumnami mam robic imprezy??? :lol: :shock: Potrzebuje głośnych i mocnych kolumn.Przecież i tak prawie nikt nie ma idealnego dźwięku.I to nie zależy tylko od jakości sprzętu.Pozatym słyszałem pozytywne opinie na temat tych głośników.Pozdro

Skomentuj

Jak chcesz robic imprezy to wez głosniki estradowe, a nie pchasz sie w głosniki do zastosowac w kolumnach (domowych) głosniki estradowe mają całkiem inne brzmienie, i są specjalnie przystosowane do ich zastosowania na imprezach, itp a jak chcesz zwrotnice do tamtych głosników to bier stx-a i sie ciesz jak to "gra" :)

Skomentuj

- około 800zł - jezeli koniecznie chcesz 3 drożne - 2xARN226+ARP+GDWK9/80
                jeśli już to nie arp , a arx 150 i nie 9/80 tylko PJ.

Ja już napisałem jakie chce mieć i inne nie wchodzą w gre.
                nie lubimy ludzi nie otwartych na inne propozycje, tym bardziej gdy wybierają głośniki na podstawie ładnego wyglądu. Jak chcesz tylko takie, a nie inne to sam sobie zaprojektuj zwrotnice, bo niestety, ale u nas racje bytu mają tylko dobrze grające konfiguracje. Niestety, ale ten średniak jest beznadziejny , ma niski spl, nie gra średnicą , de facto to zwykła 17 z krótszą cewką i podwójnym dolnym zawieszeniem.
                Poszukaj w dziale konstrukcji - kiedyś ktoś robił kolumny na 27 300 + tesla xw + aj.
                I z takiemi kolumnami mam robic imprezy??? :lol: :shock:
                20 80 2 jest tak samo dobry na imprezy jak 27 300, tym bardziej że z tą wegą to sobie możesz nagłośnić chyba jedynie duży pokój...
                Jeśli ktoś chce robić imprezy to robi nadstawki na 12 calach i 1 calowym driverze i napędza je 2 x 300w i wtedy coś można zdziałać.
                Potrzebuje głośnych i mocnych kolumn.
                potrzebujesz też wzmaka którego nie masz.
                Pozatym słyszałem pozytywne opinie na temat tych głośników
                ja szczerze jeszcze nie słyszałem pozytywnych opinii na temat tego średniaka.

Skomentuj

Czaruję...
                X