Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UHER UA-140 (popalony)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

UHER UA-140 (popalony)

Spalily sie tranzystory koncowe 2SD718 i 2SB688 oraz tranzystory sterujace A1659A i C4370. Co nowego wstawic, to samo? Czy jak zaloze zamienniki ebdzie jakas roznica w stosunku do oryginalnych. Napiecie zasilania to 2*38V, trafo mocy 390W i myslalem nad lekkim tuningiem. Polecono mi tranzystory Toshiby 2sc5200 i 2sa1943. Moze nawet podwoic liczbe tranzystorow? Co o tym myslicie. Na dzien dzisiejszy poszukuje schematu.. nieudanie. Ale moze uda sie i bez niego. Dlatego sie zastanawiam nad mocniejszymi tranzystorami bo wzmacniacz ten ma grac dosc czesto na imprezach i nie chce zeby mnie zawiodl, bo zupa po obiedzie z takiej imprezy.. Mam nadzieje ze dorbze opisalem problem i zgodnei z zasadami dzialu. Pozdrawiam.

To wstaw komplet tych Toshib i bedziesz mial stuningowany wzmak bo Toshiby sa dwa razy mocniejsze.

Skomentuj

MAM SCHEMAT!

Mysle ze teraz bedzie juz wszystko bardziej oczywiste.. Poswiecilem na to poltora godziny ale mysle ze sie oplaci! Panowie prosze pomozcie mi teraz zrobic to tak zeby sie nie sfajczylo na imprezie. Warunki to około 100W przy 4Ω. Bedzie ktos mnie musial za reke poprowadzic, nastepne razy to tak jak z jazda na rowerze ,bede umial! Pozdrawiam serdecznie.

Skomentuj

No co ci możemy doradzić...

wylutuj tranzystory i sprawdzaj czy nei mają przebić, na google w pdf sprawdź sobie gdzie mają bramkę, kolektor i bazę no i czy to NPN PNP. Miernik w łapę na buzzera.

Jak nie umiesz sprawdzać tranów to leć z tym do servisu.

Skomentuj

No tranzysrtory popalone, wszystkie.. sterujace i koncowe. Mi glownei chodzi o to co tam mocniejszego wstawic zeby bylo niezawodne..

Skomentuj

Czaruję...
          X