Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak zgrac mikrofon z reszta sprzetu?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak zgrac mikrofon z reszta sprzetu?

A wiec z paczka organizujemy malego sylwka i nie wiem jak polaczyc mikrofon z reszta zestawu tzn zeby mozna bylo gadac jak muzyka leci.
    Daje schemat jak to sobie wyobrazam

czy to ma prawo dzialac?? jak bym sobie np wybral kompa i z niego puscil muzyke i rownolegle wpial mikrofon zeby mozna bylo gadac czy to bedzie dobre czy inaczej sie to robi?? oczywiscie dzwiek z kompa lub cdka i z mikrofonu by trafialy do wszystkich wzmacniaczy :mrgreen:
    Pozdrawiam!!!

Ostrożnie stwierdzę że potrzebujesz miksera i zgrabnych palców.I to wsio.

Skomentuj

przeciez masz w karcie muzycznej wejscie mikrofonowe i mikser do kazdego wejscia!?
      Mozesz CD podlaczyc do wejscia line albo kup sobie prawdziwy mikser i krec nim.

Skomentuj

A wiec poleca Pan mi aby mikrofon podlaczyc do karty muzycznej w kompie?? to jest jakies wyjscie (ze tez na to nie wpadlem) bo kumpel ma unitre eltrona 60 i twierdzi ze jak podlaczy pod wejscie mikrofon to Mu gra ale nie wiem jak z reszta wzmakow na pokladzie :wink:
        Aha no i jeszcze kumpel ma keyboard czy go tez moge podlaczyc do line in w kompie bez obawy o ujaranie czegos??
        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

wejscie line in jest zazwyczaj jedno wiec albo CD albo keyboard, nic nie spalisz.
          zasem wejscia line sa dwa albo mozna wykorzystac wejscie audio z CDROMU obecnie zadko podlaczane. Tylko trzeba pokombinowac z kabelkiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
            wejscie line in jest zazwyczaj jedno wiec albo CD albo keyboard,
            tak to oczywiscie rozumiem i wiem chodzilo mi tylko o to czy keyboardem nie spale karty muzycznej w kompie a cdka podlacze do selktora zeby byla mozliwosc grania z kompa z mikrofonem i keyboardem albo sam cdek np podczas przerwy dla kumpla (zeby sobie cos wypil i zjadl :wink: )
            Pozdrawiam!!!

Skomentuj

zainwestuj w cos takiego:
              http://www.musicaudio.pl/product_inf...oducts_id/1974
              masz tam wystarczajaca ilosc wejsc, zeby podlaczyc kompa, klawisz i mikrofon
              niestety musisz sobie zdawac sprawe ze moga sie pojawic problemy z przydzwiekiem (glownie z kompa), wtedy trzeba pokombinowac z uziemieniem zrodel sygnalu
              no chyba ze to jednorazowa impreza, to wtedy nie warto takiego mikserka kupowac, moze lepiej pozyczyc np. od jakiegos DJ'a

Skomentuj

Czaruję...
              X