mam obecnie dostep do kilkudziesieciu transformatorow stosowanych we wzmacniaczach audio i te moge komus zalatwic jak oczywiscie chce. Nie interesuje mnei jakie chcecie moce traf czy napiecie bo to ja wiem jakie one powinny byc. Jak ktos chce trafo to niech mi tylko powie do jakiego wzmaka i jaka chce uzyskac moc na jakim obciazeniu a ja juz bede wiedzial jakie dobrac trafo. Zazwyczaj trafa maja jeszzce dodatkowe uzwojenie 25V albo maja tylko uzwojenie glowne i zadne inne nie wchodza w gre.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Polećcie mi sklep www z toroidami.
Collapse
X
-
toroidy.pl to pod moim miastem. ogolnie nie jest to wielka firma maja moze 10 pracownikow. ale napierdzielaja rowno i maja tego troche, buduja tez nowa hale.
koolega zamawial trafko z chyba 6 roznymi napieciami 100W zaplacil 90pln zalana zywica itp.
wykonane sa naprawde elegancko i solidnie, brumu nie ma.
gdyby nie dosc wysoka cena byloby spoko. ale maja ogromny plus za zabawe w nietypowe zamowiania,
Skomentuj
-
na toroidy mają takie dodatkowe opcje:
Modyfikacje do wersji standard:
-impregnację rdzenia i uzwojeń + 40zł
-ekranowanie elektryczne (między uzwojeniami) + 20zł
-zalewanie środka żywicą +10zł
-antywibracyjne mocowanie +5zł
żywica będzie na bank i mocowanie też musi być, zastanawiam się na tym ekranowaniem czy to dużo pomoże i czy warto?
o impregnacji nic nie wiem co to na co i po co, ktos wie? Przydatna opcja gdy trafo do końcówki mocy będzie użyte ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez El_lierokupywałeś Pawle już coś u nich? Jak oceniasz wyroby?
jak wybieralem sklep (tak samo jak w tym temacie) to zazucali toroidom male gabaryty i cienkie druty. jezeli to sa cienkie druty (d=1,4 i 1,6mm) to chcialbym zobaczyc te solidne
wg mnie sa ok
Skomentuj
-
Jaki transformator zastosować do stereo elektor ( http://www.akustyka.info/articles.php?id=37 ) ?
kolumny mają 8 ohm
Skomentuj
-
Zamieszczone przez El_lieroJaki transformator zastosować do stereo elektor ( http://www.akustyka.info/articles.php?id=37 ) ?
kolumny mają 8 ohm
Skomentuj
-
kurcze mam wrażenie że nikt nie zaczaił o co mi chodziło:
to że toroidalny to raczej wiadome...
chodziło mi o uzwojenia wtórne.
Z jakimi uzwojeniami wtórnymi zastosować transformator toridalny do STEREO elektor? ( http://www.akustyka.info/articles.php?id=37 )
Skomentuj
-
Zamieszczone przez El_lieroZ jakimi uzwojeniami wtórnymi zastosować transformator toridalny
Chodzi Ci o grubosc czy co??
Tak ot to czemu nie zrobisz syma, mysle ze na poczatek to by bylo lepsze wyjscie niz elektro ktory jednym sie wzbudza i strzela a drugim bez zadnych przerobek chodzi dlugi czas, na temat syma nie ma takich rozbierznosci :wink:
Pozdrawiam!!!
Skomentuj
-
cudny jak ty już coś dowalisz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: hahahahahah
ja już nie wiem czy ja zadaje głupie pytania czy co? heehehehhe
Chodzi o napięcia i natężenia hehehehe
dobra już od Irka i Colombo i djzibi i borysa się dowiedziałem
trafo 2x30V około 300VA
elo
[ Dodano: 2008-01-05, 23:21 ]
Zamieszczone przez dulin7Teraz to ja nie zczailem :razz:
Chodzi Ci o grubosc czy co??
Tak ot to czemu nie zrobisz syma, mysle ze na poczatek to by bylo lepsze wyjscie niz elektro ktory jednym sie wzbudza i strzela a drugim bez zadnych przerobek chodzi dlugi czas, na temat syma nie ma takich rozbierznosci :wink:
Pozdrawiam!!!
na temat elektora mam TYLE danych na HDD że chyba z mln poprawek mam tam. Prześledziłem wszelkie PL i ang fora w celu zebrania jaknajwiększej informacji o tej końcówce mocy.
Stawię mu ( im (stereo) ) czoła.
Skomentuj
Skomentuj