Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak odzielic wzmacniacz od wiezy???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak odzielic wzmacniacz od wiezy???

Witam was mam taki mały problem bo na strychu znalazłem starą wieże i mi najbardziej zależy na wzmacniaczu a chce go podonczyc do komputera zeby mi wzmocnily kolumny a w tej wieże nie ma opcji AUX ;/ tyko sa opcje TAPE , TUNER , PHONO , CD i też myślałem juz jak zrobić wejście AUX . Pomocy :)

Co to za wieża?

Skomentuj

bart210, jakaś stara unitra .. nie ważne jaki model.

myszka_one, jakie tam masz wejścia?? Bo przecież pod CD też możesz komputer podłączyć Takie okrągłe?? DIN się zwą ...

Skomentuj

oki juz wam mowie model tej wiezy 'sony model no. XO-D101S
        STEREO DECK RECEIVER

Skomentuj

O kurde, a ja myślałem, że w pierwszym poście napisałeś, że to UNITRA :lol: :lol:

Skomentuj

Z tego co znalazłem w necie wydaje mi się, że może być ciężko. Musisz ją otworzyć i zobaczyć czy moduł z CD, tunera albo deck'a nie jest jakoś połączony kablami z preampem.

Skomentuj

tak sa tam jakies kable podonczone ale ja juz CD odonczylem a tak po zatym to piszcie mi troche jasniej jak cos bo jestem nie dokonca obeznany w tych sprawach bo wczesniej sie interesowalem bardziej pirotechnika a teraz mi sie wzioo za efekty muzyczne. :lol: i co nie wiecie jak odonczyc wzmacniacz zeby graly mi kolumny przez wzmacniacz ??

Skomentuj

moze fotka wnetrza ??? regulacja glkosnosci jest tam na potencjometrze czy inaczej???
                \Pozdrawiam!!!

Skomentuj

i co chcecie z tej wierzy wycisnąć?
                  końcówkę o mocy 2x10W 8ohm rms ? Do kolumn :lol:

Skomentuj

fotki nie ma :cry: a regulacja jest na potencjometrze. a wzmacniacz to model Sony 1-630-425-14

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero
                      i co chcecie z tej wierzy wycisnąć?
                      Wez skoncz od czegos trzeba zaczac :wink:
                      Jak tak bedziecie gadac to nikt poza stalymi bywalcami ni bedzie sie rozwijal,jak chglopakowi udz sie zrobic ta operacje to uwiez zalapie bakcyla i bedzie kombinowal i sie uczyl dalej ze mna bylo to samo wzmak z radia unitry wyjety i zasilal kolumienki jaki ja dumny z tego bylem a wiec prosze nie problemuj albo pomagasz albo nie, bo czytajac to to sie nasz kolega niczego nie nauczy :razz:
                      Jak regulacja jest na potku to przesledz sciezki do niego prowadzace albo przerwij te po prawej stronie i dolacz tam sygnal oczywiscie prawa strona jak patrzysz od storny oski potka i pinami w dol.
                      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

El_liero z całym szacunkiem ale skończ taka gadkę bo sam pytałeś się czym różni się napis na trafie 2x4A od 8A na innych trafach:]

Skomentuj

dobra widze ze mi nie pomozecie to mi tyko zostaje zdac sie na samego siebie i dzieki za checi

Skomentuj

pomozemy, na poczatek zobacz tak jak pisalem
                            Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez myszka_one
                              jestem nie dokonca obeznany w tych sprawach bo wczesniej sie interesowalem bardziej pirotechnika
                              :lol: jak cos skopiesz to efekty beda podobne...
                              najlepiej by bylo dac dokladne foto. ale skor niemasz to zrob jak pisze dulin7

Skomentuj

Z calym szacunkiem, ale IMO to jakis napalony mlodzieniec ktory musi miec wszystko na juz w dodatku nie majacy o elektronice zielonego pojecia. Niech lepiej zacznie od zbudowania jakiegos kitu majac w reku instrukcje, a nie bedzie sie babral w przerobki.
                                pzdr

Skomentuj

Czaruję...