Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak cyfrowo podłączyć kompa do wzmacniacza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak cyfrowo podłączyć kompa do wzmacniacza

Witam! czy mogłbym ten wzmacniacz onkyo podłączyć do kompa cyfrowo spdif, coaxial, ? nie wiem Pomoże ktoś? nie mam karty muzycznej zaznaczam.......

Napisz jaki masz model płyty głównej.

Skomentuj

Witaj/Witajcie!
      Bez karty muzycznej to sztuczka się raczej nie uda.
      Jeśli ma to być karta tkzw "odsłuchowa" to zainteresuj się jednym z tych modeli
      Prodigy HD2 lub Prodigy 7.1 HiFi

Obie mają SPDIF ( RCA i "światło" ) i dobre opinie użytkowników ( nawet audiofili)

Kłoni się
      T.

Skomentuj

Moja płyta to: Giga-byte GA-K8NS

[ Dodano: 2008-01-12, 20:50 ]
        A nie ma takiej karty co NIE ma tak dużego nacisku na przetwornik c/a tylko po prostu ma wyjście SPDIF, coax albo optyczne?

Skomentuj

a nie bylo by ci prosciej, spojrzec z tylu kompa czy masz takie wyjscia czy nie, lub (uwaga wymaga umiejetnosci czytania) znając model przeczytac w instrukcji obslugi?

Skomentuj

jeśli masz gdzieś w wyjsciach Audio Takie żółte okragłe wyjsćie gdzie w ampli pisze COXIAl to podłaczysz jeśli takowego wyjścia nie masz, to nie podłączysz.
            z tego co widziałem to raczej nie zdołasz tego zrobić.
            :shock:
            Ale sprawdź..

Skomentuj

zawsze mozna zrobic usb dac'a

Skomentuj

Zamieszczone przez kad
                jeśli masz gdzieś w wyjsciach Audio Takie żółte okragłe wyjsćie gdzie w ampli pisze COXIAl to podłaczysz jeśli takowego wyjścia nie masz, to nie podłączysz.
                z tego co widziałem to raczej nie zdołasz tego zrobić.
                :shock:
                Ale sprawdź..
                No tu mnie zażyłeś ta informacją.... to chyba jasne ze nie mam tak owego, na mojej zintegrowanej "karcie dzwiękowej " mam tylko wyjścia analogowe.

mIKI możesz coś więcej o tym sys. z usb, jakiś link?

Skomentuj

surf, mylisz się, są karty zintegrowane wraz wyjściem cyfrowym

Skomentuj

błyskający kolego suf ja mam taką zintegrowaną gdzie takie wyjście jest, więc wiem co mówię.. a że na twojej nie ma to akurat nie mam możliwości sprawdzić, nie che mi się szukać w necie..
                    ale to już twój problem.

Skomentuj

surf; Kupisz przelotke taką http://www.allegro.pl/item297188323_...f_out_rca.html albo taką http://www.allegro.pl/item296567321_...gigabyte_.html i podłączysz do płyty głownej.

Skomentuj

piku16 dziękuje bardzo. Bardzo mi pomogłeś.

a co do exe i kad pisząc: "No tu mnie zażyłeś ta informacją.... to chyba jasne ze nie mam tak owego, na mojej zintegrowanej "karcie dźwiękowej " mam tylko wyjścia analogowe. "

Przecież wiem ze są zintegrowane kary z wyjściami cyfrowymi, optykami, etc., ale przecież nie zadawał bym pytania nie sprawdzają czy moja takiego nie ma, czyż nie?

Poza tym warto uważnie czytać to co ktoś pisze bo nie wydaje i sie żebym w swojej wypowiedzi zawarł stwierdzenie ze nie ma kart zintegrowanych z wyjściami cyfrowymi...
                        hmm kto tu błyska, to bym spekulował...[/quote]

Skomentuj

Czaruję...
                        X