Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

płytka do gainclone

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A moglbys to zapisac np w jpeg czy gif??

[ Dodano: 2008-01-24, 10:43 ]

[ Dodano: 2008-01-24, 10:44 ]

[ Dodano: 2008-01-24, 10:45 ]
    moglby ktos ta plytke jasniej opisac?? Co gdzie wlutowac...

Skomentuj

wez note katalogowa i wg numerkow nozek przeanalizuj ja

Skomentuj

EAGLE 4.16r2 ten programik otwiera te pliki, okrojona wersja jest za darmo.

Skomentuj

A czy ta plytka jest wykonana prawidlowo??

[ Dodano: 2008-01-26, 17:07 ]
          Czy mozna bez obaw ja stosowac?

Skomentuj

Wyglada dobrze. To bardzo prosty schemat a plytka ma tylko kilka sciezek wiec rownie dobzre moglbys sam porownac schemat z polaczeniami na plytce.

Skomentuj

ok to robie wedlug tego schematu,jakby co to sie odezwe:)

Skomentuj

a ja mam jeszcze glupie pytanie - gdzie w tym progrmie znalezc element w obudowie multiwat 15?? (TDA, LMy itp) :roll:

Skomentuj

Musisz ściągnąć biblioteki.
                  np. ftp://ftp.cadsoft.de/eagle/userfiles...ts/tda7294.zip

Albo zrobić bibliotekę samemu :) Kurcze, chyba się jednak zmuszę do napisania eBooka o Eaglu...

Skomentuj

esh0, sorki, ale przeczytalem bardzo krotkiego tutoriala a program odpalilem tylko 2 razy... :roll:

Skomentuj

Witam, wykonalem gainclona na plytce ktorej wzor wczesniej zmieszczalem na forum i o dziwo wzmacniacz dziala,jednak mam nastepujace pytanie. Wzmacniacz zmontowalem "w powietrzu" czyli tak na szybko aby sprawdzic czy dziala.Podlaczylem do niego trafo i tylko 2x220uF w filtrze.Na wyjsciu bez obciazenia mam 2*40,3 V. LM grzeje sie jak diabli.Po ok 30 sec grania sie wylacza (bez radiatora).Czy jest to wina za duzego napiecia?? Czy za mala filtracja?? Wzmacniacz ma mala moc,ale to chyba wina tego trafa bo ma tylko 60VA. Pieniadze na trafo juz mam:) Prosze o odpowiedz:)

Skomentuj

Zamieszczone przez poti89
                        Po ok 30 sec grania sie wylacza (bez radiatora)
                        Bez radiatora? No pogratulować tylko... Sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie.

Skomentuj

przykrecilem radiator,jest lepiej ale tez jakos dziwnie cieplo jest.A jak to jest z moca trafa?? jakaest minimalna moc do tego ukladu?? na tym 60 VA to strasznie cicho jest...

Skomentuj

Grzeje się i będzie, choćby dlatego że napięcie zasilania masz prawie maksymalne. A może się wzbudza i dlatego się grzeje. Jak jest za cicho, to sprawdź czy pełny sygnał ze źródła podajesz, jak tak to możesz zwiększyć wzmocnienie układu (RF1 u Ciebie, z 20k do np. 33k), chociaż i tak masz wzmocnienie 33V/V więc to niemożliwe aby grało cicho przy normalnym sygnale wejściowym.

Skomentuj

Ta koncowka ma male wzmocnienie wiec pewnie Twoje zrodlo sygnalu nie jest w stanie jej wysterowac do konca.
                              Przy tak duzym zasilaniu to dobrze ze ten scalak jeszcze nie eksplodowal.
                              W tej chwili masz ok 60W/8omach.

Skomentuj

60W \8ohm przy trafie 60VA?? cos chyba nie tak...

Skomentuj

poti89 a co nie tak:] do mocy 100w potrzeba trafa 10000W? Ludzie to nie elektroda :]

Skomentuj

w takim razie ile ma przy 4 ohm?? i skad sie bierze cieplo??

Skomentuj

Czaruję...
                                    X