Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
płytka do gainclone
Collapse
X
-
Musisz ściągnąć biblioteki.
np. ftp://ftp.cadsoft.de/eagle/userfiles...ts/tda7294.zip
Albo zrobić bibliotekę samemu :) Kurcze, chyba się jednak zmuszę do napisania eBooka o Eaglu...
Skomentuj
-
Witam, wykonalem gainclona na plytce ktorej wzor wczesniej zmieszczalem na forum i o dziwo wzmacniacz dziala,jednak mam nastepujace pytanie. Wzmacniacz zmontowalem "w powietrzu" czyli tak na szybko aby sprawdzic czy dziala.Podlaczylem do niego trafo i tylko 2x220uF w filtrze.Na wyjsciu bez obciazenia mam 2*40,3 V. LM grzeje sie jak diabli.Po ok 30 sec grania sie wylacza (bez radiatora).Czy jest to wina za duzego napiecia?? Czy za mala filtracja?? Wzmacniacz ma mala moc,ale to chyba wina tego trafa bo ma tylko 60VA. Pieniadze na trafo juz mam:) Prosze o odpowiedz:)
Skomentuj
-
Grzeje się i będzie, choćby dlatego że napięcie zasilania masz prawie maksymalne. A może się wzbudza i dlatego się grzeje. Jak jest za cicho, to sprawdź czy pełny sygnał ze źródła podajesz, jak tak to możesz zwiększyć wzmocnienie układu (RF1 u Ciebie, z 20k do np. 33k), chociaż i tak masz wzmocnienie 33V/V więc to niemożliwe aby grało cicho przy normalnym sygnale wejściowym.
Skomentuj
Skomentuj