Witam.
Noszę się z zamiarem budowy tego o to cuda. Będzie to mój pierwszy wzmak tranzystorowy. Jak narazie sklecałem tylko TDA, STK, różne "proste" układziki itp... Jakieś doświadczenie więc jest(nie licząc pobytu w elektroniku
jednak nie ukrywam że spore braki w wiedzy istnieją. Interesuje mnie opinia osób które własnymi ręcami budowały i uruchamiały ten wzmacniacz. Chciałbym poznać wasze zdanie na jego temat :) Czy jest to konstrukcja nadająca się na pierwszą tranzystorową w mojej karierze? czy raczej wziąc coś mniejszej mocy? Czy układ jest trudny do uruchomienia? Nie ma problemu z dostępem części? Jakie problemy Was spotykały? Na co zwrócić uwagę, czego sie wystrzegć :] W jakiej sumie się zamkneliście(sam wzmacniacz bez zasilania)? Skorzystałbym rzecz jasna z ogólnie dostępnego schematu płytki(ten w pdfie - mam nadzieje że wiadomo o co chodzi) - niestety cały opis układu jest po Angielsku. Jeżeli ktoś dysponuje jakąś Polską wersja to byłbym wdzięczny. POZDRAWIAM
Noszę się z zamiarem budowy tego o to cuda. Będzie to mój pierwszy wzmak tranzystorowy. Jak narazie sklecałem tylko TDA, STK, różne "proste" układziki itp... Jakieś doświadczenie więc jest(nie licząc pobytu w elektroniku

Skomentuj