Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z mikrofonem i EMU 0404

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z mikrofonem i EMU 0404

Witam
    Mam dzwiękówke EMU0404. Używałem jej tylko do słuchania muzyki ale ostatnio przyszła potrzeba podłaczenia mikrofonu do skype:) Problem w tym, że gdy podączam mikrofon do Wej ścia IN L albo IN R jest niestety cisza.Grzebałem w ustawieniach ale nie udało mi się. Może ktoś wie co trzeba ustawic w oprogramowaniu żeby to działało?

bo podłączasz do wejścia liniowego, a nie do wejścia mikrofonowego :)
    więc albo uzyj przedwzmacniacza mikrofonowego, albo podłącz pod właściwe wejście :)

Skomentuj

nie mam niestety innych wejsc na tej karcie. sa dwa wejscia na duzy jack mono.
      Takero masz rację ale czy bez przedwzmacniacza nie powino byc chociaz cichuto słychac? Mam wrażenie ze to wejscie wogóle nie jest uruchomione i nie wiem jak to zrobic

Skomentuj

Paweł, to podlacz mikrofon i nagaj sygnal. odpal to pozniej w jakims programie ktory pokazuje wykresem to co masz nagrane... wtedy bedziesz wiedzial czy dziala.
        albo poprostu podlacz sygnal np z mp3 lub cd

Skomentuj

no własnie nic nie nagrywa, ani w rejestratorze aniw goldwave

Skomentuj

Ta karta nie ma wejscia mikrofonowego a na wejsciu liniowym nic sie nie nagra jesli to mikrofon pojemnosciowy. Jakbys mial dynamiczny to by sie nagralo ale bardzo cicho.

Skomentuj

Troche odświerzę bo mam identyczny problem, przeglądałem allegro szukają jakiegoś taniego przedwzmacniacza mikrofonowego sa kity z avt. Może mi ktoś powiedzieć czy taki kit AVT2017 sie nadaje? ewentualnie polecić coś prostego mikrofonu potrzebuje tylko do skype i ts.

Skomentuj

ja ostatnio kupiłem sobie kamerkę od ps3 i używam jej do skype, ma ona wbudowane mikrofony (4) koszt ok 30zł i wtedy nie potrzebujesz przedwzmacniacza bo w niej jest ADC

Skomentuj

ok dzięki już zakupiłem kamerke mam nadzieje ze nie bedzie z nia problemow

Skomentuj

Potrzebowałem kamery do skype i sama kamera jest niezła (60fps), w prawdzie rozdzielczość VGA ale, żeby skype przesyłał obraz HD musi mieć specjalną certyfikowaną kamerę.
                    I przy okazji okazało się, że wbudowany mikrofon jest dobry do rozmów.
                    Tylko musisz sterowniki pobrać, tu masz adres: http://codelaboratories.com/products/eye/driver/

Skomentuj

Czaruję...
                    X