niewarto kasy marnowac takero, wg mnie warto takim czyms sie pobawic aby nauczyc sie plytki robic, montazu elementow, czytania schematow itp
sam od tego zaczynalem
[ Dodano: 2008-02-26, 21:36 ] ObrazekObrazekObrazekObrazek
wymiary plytki 101x65mm
sorki za jakosc ale skaner niechce ze mna wspolpracowac :|
Pisze tam że dławik L1 potrzebny jest ,a ja go nie mam czy muszę go dawać jeśli wzmacniacz nie działa na zasilaczu komputera tylko innym?
[ Dodano: 2008-02-28, 23:59 ]
A i jeszcze jedno te rezystory P1 P2 to mogę je zastąpić np.drutem po jest mi to zbędne ponieważ wysteruje na PC
Pisze tam że dławik L1 potrzebny jest ,a ja go nie mam czy muszę go dawać jeśli wzmacniacz nie działa na zasilaczu komputera tylko innym?
tego dlawika wogole nie montowalem bo poprostu niemialem. u mnie na kompie bylo OK. ale jak go zabral brat do starego kompa to byly slyszalne zaklucenia z CD-Romu
Zamieszczone przez svmsung
A i jeszcze jedno te rezystory P1 P2 to mogę je zastąpić np.drutem po jest mi to zbędne ponieważ wysteruje na PC
to sa potencjometry i mozesz z nich zrezygnowac. jednak ja i tak je montowalem bo trzeba ograniczac sygnal z kompa zeby wzmacniacz sie nie przesterowywal. a codzienna regulacje i tak robilem w winampie
Radiator to jakiej wielkości polecacie? Płytkę już wykonałem a jutro kupuje podzespoły u mnie w mieście TDA1554Q kosztuje 15zł to i tak tanio :mrgreen: Jak zakończę budowę t dam fotki ,a jeszcze jaki polecacie mi przedwzmacniacz :?:
przedwzmacniacza nieoplaca sie do tego dawac
co do radiatora to zalecana w opisie balacha jest niewystarczajaca. ja podlaczylem radiator od starego pentiuma (malutki bez wentylatora) i nawet sie nie nagrzewal... tak wiec kup takie do chipsetow za 3-4zl
zanim cokolwiek zaczniesz lutowac sprawdz miernikiem (opcja testu diody/zwarcia) i sprawdz czy pomiedzy poszczegolnymi sciezkami niema zwarcia
I jaki macie porady przed pierwszym uruchomieniem wzmacniacza i gdzie ,przy jakich nóżkach można sprawdzić czy nie ma zwarcia
tutaj ogranicza sie to tylko do obserwacji czy niema zwarc
niby dlaczego bo chciałbym regulacje basów
taki przedwzmacniacz bedzie drozszy od wzmacniacza a przy tym jest bardziej skomplikowany
wlacz sobie korektor w creativie/winampie (tylko nie zapomnij obnizyc wtedy glownego suwaka do ok 70
dala ci na 50V bo pewnie tylko takie maja. roznica w cenie takich na nizsze napiecie jest znikoma w handlu detalicznym wiec im sie nie oplaca. szczegolnie ze takie sa bardziej uniwersalne
El_liero, spokojnie - jak ja to robilem to tez niemialem najlepszej wiedzy i spalilem 3 scalaki (oszczednosc na bezpiecznikach) ale poza nagrzewaniem sie scalaka to tam niema czym zrobic sobie krzywdy
Skomentuj