Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw 2+1 - schemat wzmacniacza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Chyba znalazlem cos co pomoze wszystkim robiacym podobne zestawy. Otoz w EdW z lipca 2003 jest artykul "Uniwersalny moduł TDA 7294 czyli prosta droga do wzmacniacza multimedialnego 6x100W"
    Prosto jest napisane co jak zrobic zeby miec :-)

Skany artykulu mozna znalezc na elektroda.pl - link ponizej

http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...hlight=avt2671

Skomentuj

ja cie kręce i nietylko cię ale i się ... o czym wy z tym panem rozmawiacie, widac ze tato mimuna sie niezna wcale . to co on chce zrobicto kompletna parodia,
      po 1 - zestaw satelit w pasmie 500-1000 to kurde chyba zesta komputerowy za 100 złoty ci rozgromi te twoje pomysły
      po2- 3xtda jest beznadziejne, każdy wie że na suba trzeba mocy bo wkoncu ma o wiele niższa efektywnośc niż kolumny wic jak mówił alton 2040 na kolumny + tda jest najlepszym rozwiazaniem
      po3- jak koleś mówi ze chce dac JEDNO tda na satelity to klawiatura mi uciekłą z pod rak ze smiechu ...

po4 i najwazniejsze ... idź wydaj pieniądze na jakigoć creativa ... daj sprzedawcy całsua to moze da ci schemat jednostki centralnej ... ZENADAAAAA !!! poco wogóle ktoś rozwijał ten topic tak długo odrazu trzeba poradzić panu muminkowi żeby POCZYTAŁ TROCHE !!! pozdrawiam

[ Dodano: 2004-10-22, 23:33 ]
      aaaaaa i jeszcze jedno ... na samym poczatku napisałeś że na elektrodzie nie znalazłeś ... NICZEGO ... buehehe sory ale trudno sie nieśmiac bo poprostu zrobiłęś z siebie za przeproszeniem błazna ... jesli cie obraziłem to przepraszam ale co proadzić .. ja przytaczam tylko faktyczne fakty

Skomentuj

Zamieszczone przez Budzik
        ja cie kręce i nietylko cię ale i się ... o czym wy z tym panem rozmawiacie, widac ze tato mimuna sie niezna wcale . to co on chce zrobicto kompletna parodia,
        po 1 - zestaw satelit w pasmie 500-1000 to kurde chyba zesta komputerowy za 100 złoty ci rozgromi te twoje pomysły
        po2- 3xtda jest beznadziejne, każdy wie że na suba trzeba mocy bo wkoncu ma o wiele niższa efektywnośc niż kolumny wic jak mówił alton 2040 na kolumny + tda jest najlepszym rozwiazaniem
        po3- jak koleś mówi ze chce dac JEDNO tda na satelity to klawiatura mi uciekłą z pod rak ze smiechu ...

po4 i najwazniejsze ... idź wydaj pieniądze na jakigoć creativa ... daj sprzedawcy całsua to moze da ci schemat jednostki centralnej ... ZENADAAAAA !!! poco wogóle ktoś rozwijał ten topic tak długo odrazu trzeba poradzić panu muminkowi żeby POCZYTAŁ TROCHE !!! pozdrawiam

[ Dodano: 2004-10-22, 23:33 ]
        aaaaaa i jeszcze jedno ... na samym poczatku napisałeś że na elektrodzie nie znalazłeś ... NICZEGO ... buehehe sory ale trudno sie nieśmiac bo poprostu zrobiłęś z siebie za przeproszeniem błazna ... jesli cie obraziłem to przepraszam ale co proadzić .. ja przytaczam tylko faktyczne fakty
        Budzik widze ze Ty w momencie urodzenia elektronike miales w malym palcu a samiast smoczka pociagales kondki... widzisz tak sie sklada ze nie kazdy jest tak niesamowicie "inteligetny" jak Ty i wie wszystko odrazu. Tobie sie akurat tak trafilo ze nalezysz to grupy ludzi ktorzy chwala sie tym ze maja wiedze i wyszydzaja z tych ktorzy jej nie maja (ale szukaja). Ocene takiej postawy moge pozostawic...

Na elektrodzie szukalem schematow do zestawu 2+1 , creativa podalem za przyklad tego co chce zrobic. Nie znam sie zbyt dobrze na elektronice ale wydaje mi sie ze szybko sie ucze. Umiem juz odczytywac schematy i znam podstawowe pojecia i prawa. Dlatego na poczatek szukam gotowcow, zeby latwiej bylo wystartowac. Wszystkim ktorzy odpowiadali w tym topicu bardzo dziekuje, wasze posty naprowadzaly mnie na tropy do odpowiedzi. Dziekuje wszystkim oprocz pana mgr inz super elektronika akustyka BUDZIKA, zyczac mu aby troche zmil swoja postawe...

Skomentuj

narazie technik elektronik, w przyszłości magister inżynier po elektrotechnice a może zrobie doktorat i habilitację kto to wie jak bedzie , twój post mnie nie wzruszył

bo jak ktoś kto WIE co to jest 2.1 to neiszuka na elektrodzie gotowych wzmaków 2.1 tylko szuka jednego i robi 3 razy ten sam lub jak wspominałem jeden stereo i jeden mono do suba wiec ... wrotki stary i ucz sie dalej .. powiedziaem to co wiem a uwierz że moja wiedza na temat elektroniki jest znikoma a w porównaniu do ciebie to moze jestem SUPER AKUSTYKO BUDZIK i nikt tu sie niechwali ale na ty mforum za wypisane głupoty niewszyscy bedą cie głaskac po głowce oj nie nie

za pozatym na koncu posta napisałem ze jesli cie uraziłe mto przepraszam :] a ty co .. niemusisz mi nic życzyć , jednym słowem KIJ ci w trabe i stuknij sie o kant kuli :)

jak moderator chce to moze wyrzucic moje posty z twgo tematu , pozwalam :P ale co proadzić jak napisałem SAME FAKTY

Skomentuj

nie no najlepiej i bez zniekształceń bedzie dać na satelity 2Xpa300 a do suba 400W Hexfet z Nowego elektronika :)
            Oj gdyby nie Budzio to straciłbym wiare w to forum...
            Tato Muminka, wszystko zalezy od tego jak dobrze się znasz na elektronice bo nie sztuką jest zewrzeć w tda radiator z masą,ale sztuką jest wiedzieć dlaczego wybuchło...
            ja bym proponował,jesli masz tyroche chęci poszukać jakiegoś stk który odrazu ma 3 wzmacniacze w jednej kostce i zaaplikować w zestaw 2,1,bo tda bedzie tylko miejsce zajmować.
            poszukam linku i zobacze czy coś znajde,nie wiem jeszcze jak z dostępnościa tych stk,o ilie bedzie podruba a bedzie to bez zyłowania powinna pograć!!

[ Dodano: 2004-10-23, 22:58 ]
            http://boss.iele.polsl.gliwice.pl/da...stk400-010.pdf
            znalazłem : )
            na 4 stronie jest tabelka,reszty szukasz na elenocie tylko nie wiem jak z dostepnością na rynku

Skomentuj

Witam... TDA 7294 ?? ja popieram kolegów i preferuje TDA1554q w zupełności wystarczy do kompa. najczęściej we wzmakach tego typu jest jeszcze mniejsza moc, a ludziom wystarcza w zupełności...

Skomentuj

Na suba dał bym jedną kość lm 3886 około 50W/8ohm przy średnim zasilaniu
                na satelitki styknoł by 2*tda 2040

Skomentuj

Czaruję...
                X