Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głośnik ?

Witam !
    Mam pytanko do fachowców którzy już złożyli jakuś subek. Jaki głośnik włożyć do subka żeby fajnie grało a nie dudniło. Mam już prawie wszystko złożone mam też głośnik Alphard ale zastanawiam się nad zmianą bo z tego co tu czytam to nik prawie nie wkładał do swojego subka Alpharda.
    Dzięki Narka.

Napisz cos wiecej o tym co już masz oprócz głośnika.
    Moze sie okazać ze reszta też jest pokroju Alpharda wtedy uzycie go moze będzie miało sens. W każdym bądz razie zakup porzadnego głosnika za 400 PLN do badziewnej elektroniki i obudowy tez jest mało sensowne.

Skomentuj

Re: Jaki głośnik ?

Zamieszczone przez Peter71
      Witam !
      Mam pytanko do fachowców którzy już złożyli jakuś subek. Jaki głośnik włożyć do subka żeby fajnie grało a nie dudniło. Mam już prawie wszystko złożone mam też głośnik Alphard ale zastanawiam się nad zmianą bo z tego co tu czytam to nik prawie nie wkładał do swojego subka Alpharda.
      Dzięki Narka.
      Najpierw kup glosnik a dopiero potem rob do niego obudowe. Na poczatek potrenuj na teslach - dosyc dobre i tanie przetworniki. Obowiazkowo poczytaj forum , dowiesz sie wiecej :-)
      Zycze powodzenia

Skomentuj

Jaki głośnik

Mam wzmacniacz oparty na TDA 7290 no i składam filtr dolnoprzepustowy z tej stronki ale nigdzie nie mogę dostać schematu ścieżek na płytce no a jeśli chodzi o obudowę to ma 36l

Skomentuj

36l to by podchodziło pod gdn20/80/2 :)

[ Dodano: 2004-10-19, 19:04 ]
          aha... nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że prawie nikt nie ma alpharda w subie, bo alphardów to tu było od ch... i jeszcze trochę
          pozdro

Skomentuj

Np. ja mam syba na LW800 popełnionego za namowami forumowiczów.
            Dzis jednak robię wszystko aby go sprzedać.

Skomentuj

hehe ditomek ... az tak trgicznie ??

zależy też jaki to alphard seria LW i CW chyba jest najlepsza ale moge sie mylic...
              powodzenia

Skomentuj

Jaki głośnik ?

Witam.
                Dzięki za podpowiedzi a Alpharda mam LW 1200 i skoro tak mówicie to nie będę go zmieniał tylko jeszcze chciałbym wiedzieć czy ten Alphard to był kupowany przez was bo jest tani czy dobry(bo tani). Aha i jeszcze jedno czy ktoś ma schemat ścieżek na płytkę do tego filtra o którym pisałem ?
                Dzięki.

Skomentuj

lw nie jest z pewnością rewelacyjny, ale najgorszy też nie. A jaką obudowę robisz, closed czy b-r?? Jaki dałeś litraż??

Skomentuj

Jaki Głośnik

Obudowa b-r a litraż około 36l tak wyszło z obliczeń aha a b-r o przekroju 7cm i dł. 10cm

Skomentuj

Godnymi polecenia alfredami są serie cw i lw. Niesą może najwyższej jakości ale za to przelicznik cena/jakość jest dobry (jak nie najlepszy ze wszystkich alfredów)

Skomentuj

Jaki głośnik

Dzięki za wszystkie odpowiedzi ale mam jeszcze jedną prośbę . Niedawno pytałem czy ma ktoś może schemat ścieżek na płytce do filtra dolnop. który ściągnąłem z tej strony ale nikt nie pomógł mi w tej sprawie więc proszę jeszcze raz .
                        Dzięki .Narka.

Skomentuj

Czaruję...
                        X