No to w końcu uruchomiłem DSP :)
Płytka trochę przeleżała bo pierwsze uruchomienie wskazywało na to, że jest martwa :(.
Nie miałem ochoty szukać przyczyny więc leżała .
Dziś do tego usiadłem i okazało się, że zastosowałem inne bufory na liniach zegarowych niż początkowo przyjąłem .
Te które miały być nie miały wejścia "OE" a te które zalutowałem miały :)
I bez podania "1" na OE wyjścia buforów były w stanie wysokiej impedancji , zegar nie docierał do żadnej kostki na płytce więc nic nie miało prawa działać :)
Nic jednak co nie dało by się łatwo naprawić i po kilku minutach DSP ruszył .

I przykładowy setup :

Nie mierzyłem jeszcze charakterystyk ale po oględzinach wyjściowego sygnału na oscyloskopie wszystko się zgadza :)
WM8741 był strzałem w dziesiątkę brzmi bardzo fajnie :)
Dodatkowo w podstawowej konfiguracji nie wymaga sterowania uP .
Ogarnę schematy i wrzucę dokumentację na forum , jak ktoś chce to może sobie taką zwrotnicę wykonać .
Jest tak zaprojektowana, że może chodzić bez sterowania uP .
Niestety trzeba sobie kupić programator od Analog Device i oczywiście podłączyć jakąś pamięć eeprom na SPI na finalny program dla DSP .
Tyle na ten moment :)
Płytka trochę przeleżała bo pierwsze uruchomienie wskazywało na to, że jest martwa :(.
Nie miałem ochoty szukać przyczyny więc leżała .
Dziś do tego usiadłem i okazało się, że zastosowałem inne bufory na liniach zegarowych niż początkowo przyjąłem .
Te które miały być nie miały wejścia "OE" a te które zalutowałem miały :)
I bez podania "1" na OE wyjścia buforów były w stanie wysokiej impedancji , zegar nie docierał do żadnej kostki na płytce więc nic nie miało prawa działać :)
Nic jednak co nie dało by się łatwo naprawić i po kilku minutach DSP ruszył .

I przykładowy setup :

Nie mierzyłem jeszcze charakterystyk ale po oględzinach wyjściowego sygnału na oscyloskopie wszystko się zgadza :)
WM8741 był strzałem w dziesiątkę brzmi bardzo fajnie :)
Dodatkowo w podstawowej konfiguracji nie wymaga sterowania uP .
Ogarnę schematy i wrzucę dokumentację na forum , jak ktoś chce to może sobie taką zwrotnicę wykonać .
Jest tak zaprojektowana, że może chodzić bez sterowania uP .
Niestety trzeba sobie kupić programator od Analog Device i oczywiście podłączyć jakąś pamięć eeprom na SPI na finalny program dla DSP .
Tyle na ten moment :)
Skomentuj