No, dlatego mówię że nie jest źle, ale nad basem można popracować jeszcze obudową po prostu, i ustawieniem kolumn 
Ale jak mówię, po Seasach to inny świat.

Ale jak mówię, po Seasach to inny świat.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Trzymany za bardzo za mordę wokale, saksofony, brak im tej emocjonalności która przyprawia skórę o ciarki. I jakieś dziwne dzwonienie przy chórkach czasem jakby jest, ale to zbadam i opiszę jak porównam w docelowych obudowach z Seasami. Coś dziwnego jest w tej kopułce, tylko nie wiem co. Ale i tak głosy brzmią fajnie.
U mnie również gra ten zestaw.Yoshi wielkie dzięki!!!Mam też zupełnie inne odczucia jak kolega @kapelli.Wg zwrotnica wykonana genialnie!!!Co mnie urzekło?Kolumny grają bez efekciarstwa,niesamowicie spokojnie.Żadne pasmo nie dominuje.Przepiękna scena,szczególnie 3 wymiar i zachowanie proporcji.Bas jak na głośnik 8 rewelacyjny.W dobrym zestawieniu te kolumny grają pięknie,więc Yoshi nie przesadzaj z tymi 3-wayJa uwielbiam monitory i żadne 3-way nie zagrają tak zwiewnie i nie zbudują takiej sceny jak monitory!!!
sekundy 29-30 jak śpiewają "love you" to dźwięk jakiś taki metaliczny.
- nie ma zależności. Zależność to czułość twojego słuchuU mnie kopułka gra w oddzielnej komorze i nie słychać tego "dzwonienia"
- Nie te głośniki są po porostu słabo zawieszone co doskonale widać na pomiarach i należy je specyficznie filtrować aby tego się pozbyć. racje masz że słyszalne zniekształcenia będa tylko na części repertuaruMoże to też jest jakaś wada produkcyjna pewnej partii tych głośników?
Nie mam pojęcia od czego to zależy aczkolwiek elementy użyte w zwrotnicy mają tu kluczowe znaczenie - im lepsze tym lepiej dla głośnika.
-U mnie kopułka gra w oddzielnej komorze......itd
Myślę że jednak ma znaczenie. Nie jestem autorytetem w tej dziedzinie lecz po coś się stosuje oddzielną komorę.
Kondensatory i cewka w torze głośnika wysoko tonowego.
Obudowy mam podłogowe wykonane przez Bingant'a (Robert zdaje się miał cel aby zastosować oddzielną komorę)
Cewka w torze wysokiego też wymieniona na 0,330mH +/-2% 0,19Ω +/-5% taśma16AWG=dr.1,3 izol.pap.60μm.
Ty wymieniłeś z 0,31ohm na 0,19ohm.