• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

101 Napraw, czyli jak to sie robi na zielonej wyspie :D

Tak od dwóch lat "zabrali" się za "sprawdzanie" kolejności gaśnięcia kontrolek. Głównie ABS i poduszki. Wcześniej była dowolność. Na temat liczników to napisać*książkę. Te starsze na żarówkach to wiadomo. Potem nastała era bemek, ich problemów z pompą ABS .....001, czujniki, sterowniki i w ogóle. Widziałem wyrywane ledy i ściankę*od sąsiedniej kontrolki połamane, aby świeciły razem. Widziałem zaklejane ledy, to bardziej na początku. Widziałem przecinane ścieżki i dwa ledy równolegle.

Jak czasami coś kupowałem tzw okazje, to ludzie wymyślali każdą bzdurę, jaka może przyjść*do głowy, aby jakoś wybrnąć. Ale zawsze robili się czerwoni i wodzili wzrokiem:) *

20452502d155c39deb3a3536d3b1223a_1475747598.jpg
d5f666cceb8616b3593a07af7d2b6df8_1475747597.jpg
d7f66d4a62001d9f7c94871679097113_1475747595.jpg

Koles w masce --> oslona termiczna od nowej fiesty :D

Temat warsztatów wiecznie żywy. Najgorsze jest kręcenie "lodów" i naciąganie przez warsztaty nieświadomych klientów za naprawy, których fizycznie nie wykonano.

Bieda tym, którzy się zupełnie nie orientują....

byłem wczoraj u znajomego, dotarło do niego auto kupione w anglii. ilość silikonu przeraża... choć nic nie przebije tego, co znalazł w innym aucie przyciągniętym z uk. auto nie jechało, doładowania brak, niska odcinka itd - coś uszkodzone. no to by wypadało wymrugać błędy(bez obd, błędy mruga CEL), no to kostki złączone, i nic się nie świeci. w ogóle lampka check engine się nie zapalała - cóż, pewnie żarówka spalona. co się okazało? niesprawna była przepływka, i angol zamiast wyjąć kontrolkę, zeby nie świeciła, zalepił w zegarach otwór silikonem, żeby nie było widać jak kontrolka pod nim świeci... świetny sposób na ukrycie błędów :D

Piotrek o co chodzi z wożeniem drewna w różnej postaci na tylnej kanapie? W Irlandii jeździcie na paliwie płynnym czy macie silniki parowe? W sumie jeśli ta druga odpowiedź to łatwo wytłumaczyć skąd mgły w UK :)

Ostatnia edycja:
W IR duzo pali sie w kominkach, przewaznie stare palety, drzewo zajumane z budowy itp :D
Na szczescie ja mam ogrzewanie gazowe na chacie.

Moze w sobote wyciagne komode z ''szedu'' i zrobie fotke jak tubylec naprawil rozwalajacy sie mebel drutem i ogniwem z lancucha rowerowego, oczywiscie tymi przedniotami zamontowal panel podlogowy zamiast brakujacej szuflady :D
Ci ludzie mnie rozwalaja normalnie.

d4a333c02e663cd11b516447fcd1ff3f_1537869404.jpg

Jak wiadomo w Polsce wszystko dobre wszystko tanie, klient zregenerowal sobie airbag w PL. Roczna oktawia bedzie jezdzic z takim gownem pod deska, poducha zaklejona biala tasma, konektor zregenerowany drutem od migomatu, na jedym z pinow jest oczywiscie kuleczka zeby wtyczka nie mogla sie tam wcisnac, resztki ori gniazda przyklejone na kropelke (ktora i tak jest wszedzie, lacznie z pinami :D).
Klien przychodzi i pyta czy mu przewodow bym nie przylutowal :D:D:D

Rece opadaja....

Powrót