• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

2.1 czy 3 way?

Reakcji
0
Panowie, mając budżet powiedzmy ok 500-600zł na woofer(y) lepiej kupić 2 woofery po 250-300zł i iść w 3 drogi czy jeden woofer do suba za 500-600zł? Wzmacniacza do suba nie liczę bo to się znajdzie. Co będzie lepsze?

Ja także szedł bym w 3 drogi.
Za 1400zł za głośniki można złożyć fajne 3-way na 10 calowym głośniku w obudowie CL.
Jak ktoś kupi głośniki to jestem w stanie zrobić projekt i wrzucić na forum.

W CL? Powinien dać. Chciałem go łączyć z midwooferem 15 cm, wiec można zejść z podziałami :) I nie nazwałbym tego kompromisową konstrukcją.

A jeśli trzeba by się kierować potrzebą złożenia 2.1 , ze względów miejsca i ustawienia. Jak najlepiej podejść do tego tematu, szukać monitorów w CL z jakimś 15cm wooferkiem , czy też złożyć takie jakie będą odpowiadać moim preferencją i zgrywać z nimi suba, czy też może monitory od dołu kondem filtrować, jakieś sugestie w którą stronę się kierować?

Powrót