• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[zestaw x.1] 2.1 na Kozaku:-) (monitory usher 8948A i 9950 oraz subwoofer usher 8955)

Co prawda nie uznaję koncepcji 2.1 i wszelkich innych .1 ale ogólnie zestaw mi sie podoba. Piękne wykonanie, dobre głosniki. Myślę, że za jakiś rok-dwa przyjdzie apetyt na więcej i przerobisz ten zestaw na 3 way, wystarczy dokupić drugiego 8955 ;) . A jak masz to nie sprzedawać ;). Bez 3way'a nie ma grania ;)

Kolejny projekt i znowu szczena mi opadła :) Podoba mi się taki zestaw w kolorku jak Piano Black :)

Co prawda nie uznaję koncepcji 2.1 i wszelkich innych .1 ale ogólnie zestaw mi sie podoba. Piękne wykonanie, dobre głosniki. Myślę, że za jakiś rok-dwa przyjdzie apetyt na więcej i przerobisz ten zestaw na 3 way, wystarczy dokupić drugiego 8955 ;) . A jak masz to nie sprzedawać ;). Bez 3way'a nie ma grania ;)

To jest mój pierwszy zestaw na takim poziomie :))
Wiadomo ,że to wciąga.Ale czego się nie robi dla pasji. Świetna robota Adama.
Na tą chwile adaptuje pomieszczenie i sprzęcik wróci do gry za jakis miesiąc ponieważ przeniosłem się do pokoju 22m2 i chcę go odremontować i zrobić fajny klimat.Jak skończę to fotki umieszczę na forum:))

Łał bardzo bardzo ładne, ciekawe jak grają na żywo :D

mam pytanie do kolegi Adam_85:
- obudowę do wzmacniaczy zamawiałeś z jakiegoś konkretnego źródła czy już miałeś?

Tak to obecnie wygląda. W miejsca czerwonych kwadratów zamontuję dyfuzory skyline oraz na pierwsze odbicia. Druga część pokoju zostanie wygłuszona.
index.php

index.php

Chwilę po zakończonych pracach. Materiał i obudowy lekko zakurzone. Wyczyściłem dopiero po zrobieniu zdjęć.

Wiszą.
index.php

10.07.2013

Sorry ,że zdjęcia po takim czasie ale nie było czasu i jakoś zapomniałem o forum.Jak dokończę akustykę pokoju wrzucę jakieś fotki.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Panele beda dzialac lepiej, jesli je umiescisz w rogu ( jeden ) niz dwa na scianach jak masz teraz.

W rogi pójdą jeszcze panele z ewałny bo te panaele na ścaianach po lewej i prawej stronie pójdą trochę do przodu( Odsuwam głośniki od scainy na około 70cm

Jeszcze tego nie rozkminialem ale dookola będą staly takie duze drzewka jak na ostatnim zdjęciu więc jakoś to zamaskuje o ile będzie to na standzie jakimś.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Tak to wygląda. Kila zdjęć na szybkiego.Dyfuxor cały z drewna. Wymiary 210cm na 90cm - strasznie ciężki;)
Robi mega robote.

Powrót