• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

2.5 drogi STX FX-300

Nie słyszałem tego ceramika, ale kilka osób już go miało, i rewelacji nie było.
Ja go miałem i śmiało mogę powiedzieć, że bardziej mi pasował niż AWX. Kwestia tylko jego ceny, dzisiaj już mamy taką konkurencję (np HDS Tweeter), że ceramika ciężko już kupić.. ;)

Nie słyszałem tego ceramika, ale kilka osób już go miało, i rewelacji nie było.
bo to na tyle specyficzny glosnik ze nie kazdemu podpasuje. jest idealny dla kogos kto szuka glosnika absolutnie neutralnego - nie dodaje nic od siebie! przez co moze byc uznawany za nudny

Głośniczki dotarły, jak zwykle bardzo grubo opakowane:) T.STX.4.1.250.8.F.A.PC.X, więc wychodzi, że dobre. W sobotę będą płyty i zaczynam zabawę. Czy mata bitumiczna z filcem jest przyklejona tylko na tylnej ściance, czy po bokach też? To samo z wełną tylko tył czy jak?

ja dalem tylko tyl
filc mozesz dac tez na boki
watoline koniecznie na sluch pod swoje preferencje

W instrukcji jest 7mm, a głośnik ma 5.5mm nie będzie za głęboko siedział jak to wygląda?

w moim temacie masz rysunek ze zmierzonymi glosnikami
co ciekawe - te glosniki potrafia sie roznic miedzy soba!

Ma ktoś doświadczenie w malowaniu wiórówki, czy to się da w ogóle zrobić? chodzi mi o czarny połysk.

Jak okleisz HDFem to czemu nie:) Później izolant, szpachla natryskowa i możesz już kłaść bazę kolorową, później lakier bezbarwny i polerka :)

Jak okleisz HDFem i pryśniesz dobrze szpachlówką natryskową to nie będzie z tym problemu.

Czyli izolant, szpachlówka, podkład i warstwy lakieru samochodowego tak? Samochodowego bo kuzyn ma lakiernie więc to było by najlepsze.

nie musi byc samochodowy

zobacz ile kosztuje podklad izolujacy do MDFu + farby do MDFu
moze sie okazac ze taniej wyjdzie

samej wiorowki lepiej nie maluj bo stracisz kase

Powrót