Kolumienki grają w 20 m2 ( w przyszłości w 34 m2 chyba że coś innego wyskrobię w między czasie ) .
Napędzam różnie tz. czasem z amplitunera AVR2309 lub AVR2307 , czasem podpinam jakąś końcówkę na wyjścia z preampa w amplitunerze , a czasem jakiś starszy wzmacniacz zintegrowany.
Zalety w mojej ocenie to bass i wysokie tony , natomiast średnie tony delikatnie odbiegają od całości .
Nie jest to jakaś totalna porażka w tym zakresie ale ... ( są 18 które potrafią więcej i lepiej ).
Porównując do FX300 to w każdym aspekcie biją na głowę STX-y .
I tutaj właśnie wchodzi kwestia kosztów . Aby nie windować kosztów trzeba iść na kompromisy .
W moim przypadku koszt zwrotnic i głośników to około 1800 zł .
Koszt zwrotnic już w gotowej postaci co jednak nie zmienia faktu że aby ją zbudować musiałem mieć sporo elementów do jej wykonania.
Obudowa też trochę kosztowała ale trudno mi to sprecyzować bo część materiałów miałem i powstawała ona dość długo .
Frot był wykonany osobno , oklejony przyklejony i przykręcony jest wpuszczony około 3 mm w obudowę .
Zestawy na chwilę obecną mnie zadowalają i szukam , zmieniam i wymyślam różne warianty sprzętu do napędzania ich.
A najbardziej jestem zadowolony gdy ktoś nie dowierza , że wykonałem je sam i wtedy mu szczena opada :flapper: