• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

2 drogi na SB15NRX & SB26STC

Scan speak ciepły?
Cos ci sie chyba pomyliło!

No na pewno blizej mu do cieplej strony, anizeli zimnej :)

Porównujesz go do wysokiej klasy przetworników zamiast w danym budżecie (tak jak jedno zdanie o DX25 i AWX) i przez to plujesz sobie w twarz.

Sa tylko potencjalne 3 glosniki, ktore w tym przedziale cenowym moga, ale nie musza zagrac lepiej od tego SB. I gdyby nie audiodrivers.eu i ich aktualne ceny, to tylko jeden by zostal :). A ze nie slyszalem zadnego z tych glosnikow to nie bede sie wypowiadal. Na srednicy SB spokojnie dorownuje usherowi 8945, ktory kosztuje 2x tyle, wiec to jest juz cos. Jezeli do czasu sprzedazy zdaza SB29RDCN przyleciec, to jeszcze z nimi polacze srednitonowca.

Jeśli chodzi o same monitory, to ich proporcje niestety całkiem nie dla mnie.
Nie bylo innej opcji, zeby zrobic pochyla scianke i BR z przodu.

jak obliczyłeś kąt pochylenia ścianki?
czekam na zwrotnicę i pomiary z nią

Potrzebowalem cofnac tweeter o 16mm wzgledem woofera, stad wyszlo pochylenie 9st.
Zwrotnica jest szeregowa 2 rzedu. Bez zadnych pulapek i korektorow. Uprzedzajac pytanie, raczej nie planuje jej schematu umieszczac :)

Co do ciepła/zimna mam odmienne zdanie.

Ale dzięki za opinie. Ciekawil mnie ten Wysokotonowy sb

Rewelator w xavianach 2905/97 brzmi bardzo fajnie
I wg mnie na tym fajne skany sie kończą
Szpilka to porażka
Nigdy mi nie pasowała
Juz lepiej brzmią nowe vify ne

Powrót