• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

2 Pudla i co do nich wsadzic ?

Reakcji
0
Mam 2 takie pudla
http://img.allegro.pl/photos/oryginal/34/3443/344372/34437228
{no bardzo podobne}
i sa wywalone basy (25cm) resszta jakos chyba sprawna tylko jakos cicho gra w porownaiu do basu. Koles zrobil mi zawieszenie gorne w jednym basiku i gra milutko mimo ze membrama byla troszke krzywa. Ale gleboko i milo gra.

Teraz chcialbym zrobic 2 pudlo (wymienic basy w 2) i niezbyt wiem na jakie mysle nad STX
chyba te http://www.stx.pl/glosnik.php?nr=76

Powiedz cie myslicie ja jestem zielony. Z gory THX

Vizzle najlepiej jak zregenerujesz te głośniki co są. Najczęściej oblicza się obódowe do głośnika a nie na odwrót. Do obliczania obódów używa się parametrów głośnika a każdy model głośników ma inne parametry. Jak coś źle powiedziałem to mnie poprawcie.
POZDRO WSZYSTKIM.

Jest taki problem ze mam tylko 1 glosnik aa po drugim jest tylko dziura. Wiec jest problem.

A jaki jest to głośnik. Są na nim jakieś oznaczenia?
Z serii pp zrezygnuj. Kosz z tworzywa sztucznego.

Oznaczenia glosnika to:
Tonsil
GDN 25/40/3
40W 8 omów
A wiec co polecisz zamiast seri PP

Dobra zacznijmy tak.

Naped tego to bedzie: Sony TA-870ES

i albo:

1 "Renowacja tych" czyli zmina basow (reszta gra jakos cicho niewspolmiernie do basu) i pomalowanie obudowy.

2 mam dwie plyty wiuroze i budowa czegos wzglednego od podstaw(takiego co bedzie jako tako gralo) na bazie stx: GDN 27-150-8 SC moze taka kostrukcja ?

I tu jest najwarzniejsze moge przeznaczyc mniej wiecej 300zł :(

Nie rezygnuj z tonsila bo to jest bardzo dobry głośnik, zakup drugi taki i będzie ładnie grało :)

Hm tylko gdzie zakupie (ten 1 tonsil jest po odnowie i ma pogieta membrame wiec moga nierownograc)

Pomoze ktos moze w budowie nowych pomoc ?

Powrót