• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

2 x GDN-17-140-8-SK + GDWK-10-250-8-AKX ?? dobry wybor ??

Reakcji
0
Witam
Chce zbudowac DIY dla swojej dziewczyny i potrzebuje pomocy tzn
1- w czym mam obliczy litlarz ?
2- kupic gotowa zwrotnica czy zrobic wlasna ?
3 - no i czy taki zestaw glosnikow moze byc ?

Muzyka , klubowa, techno , nieraz spokoja itad zalezy od humoru

za wszytkie rady dziekuje z gory

Pozdrawiam

zamist dwoch 17SK lepiej dac jeden lepszy tego rozmiaru glosnik zakladajac ze masz do tego w miare dobry naped.
Napisz jaki masz pokoj jaki wzmacniacz...
Nic bez zwrotnicy nie radzilbym (i nie tylko ja) skladac, bo rozczarowac sie mozesz ze wtopiles kase. Napisz przede wszystkim o pomieszczeniu i ile chcesz na to przeznaczyc. Bez tych danych nie maja sensu dalsze pytania.

hmm..

chcialbym wydac oklolo 800 zl na same glosniki + zwrotnice
pokoj dosc duzy 25 m2

ja jednak chcialbym to zrobic na 2 gdn i moga to byc GDN-18-130-8-AKX

Do GDN17-140-SK i GDN 18-130-AKX są zwrotnice, ale do 1sz więc musiałbyś odpowiednio zmienić elementy i dopasować na słuch tłumik.
zigii napisał:
chcialbym wydac oklolo 800 zl na same glosniki + zwrotnice
pokoj dosc duzy 25 m2
zdecydowanie 3D w takim metrażu i kasy też wystarczy, nawet na wersję zwrotnicy STXa

fajne te wykonania;] napisze jeszcze raz chcialbym wydac 800 zl nie na calosc tylko na same glosniki i zwrotnice a obudowy to to juz inne koszka;]

A dwa kepy albo seasy Lr18 sobie nie poradzą w 25 m2?

BTW, Paweł :

tunel b-r "fi68-160" z polinka w ktorym 2cm wyprofilowano na goraco jak front
Dopisz może 2cm od wlotu (lub "od końca") wyprofilowano, bo tak może ktoś nei wiedziec o co chodzi..

mi chodzi o dpbranie glosnikow nie schce skopiowac czyjegos projektu mam wlasny na obudowe tylko nie wiem jakie glosniki , nie tylko beda w pokoju staly te kolumny czasem uzywane beda w pub do projektora , ktory bedzie centralnym punktem pubu;] to bedzie okolo 5x10 m

zigii zakup komplet stxa do 3drog i bedziesz zadowolony. Nie kombinuj za bardzo, bo im wiecej pytan tym wiecej metliku w glowie ;)

tomq88 napisał:
A dwa kepy albo seasy Lr18 sobie nie poradzą w 25 m2?
18cm rozwija sie w pelni dopiero w ok 20m2
ale niektorzy wymagaja wiecej niz 18cm wiec trzeba dac cos wiecej :P
no i na seasy nie starczy kasy

zigii napisał:
nie schce skopiowac czyjegos projektu mam wlasny na obudowe tylko nie wiem jakie glosniki
no to pokaz jakie masz obudowy.
a glosniki musisz kupic takie do jakich jest gotowa zwrotnica. bo jakbys potrafil ja zaprojektowac to bys o takie drobiazgi nie pytal :P

Powrót