• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

2 X IT MDS 06 na suba

Reakcji
0
Witam

Posiadam zalegające na półce 2 szt IT MDS 06. Miały być do samochodu ale niestety są minimalnie większe niż 16,5 cm. Myślałem nad zrobieniem na nich subwoofera do domu tylko nie wiem czy to dobry pomysł. Może lepiej je sprzedać i kupić coś innego...

spokojnie te glosniki sprzedasz wiec je wystaw na allegro
robienie suba z 16cm nie ma sensu skoro moga one grac taki sam bas w kolumnie 2 droznej

Głośniki już sprzedane koledze w rozliczeniu za Dego PO 650 więc co byście polecili na tego suba. Chodzi zarówno o przetwornik jak i zasilenie do niego.
Moje obecne home audio to Harman Kardon AVR 255 i kolumny na KEP-ach (monocar KEP + morel) od dolphin123 oraz klony siest z Vifą i Tonsilem
Nad przedziałem cenowym nie zastanawiałem się. Chciałbym, żeby jakościowo nie odbiegały od kolumn na KEP-ach.

Nie chciał bym przekroczyć sumy 1000zł ze wszystkim, czyli przetwornik, wzmacniacz (ktoś by musiał mi go złożyć bo na elektronice się nie znam) i materiał na skrzynie. Granica jest dość płynna ale chciałbym, żeby był podobny jakościowo do moich KEP

jak nie robisz sam to SUB300 od irka (ale troche na niego poczekasz)
jak umiesz sam zrobic to np janek

Powrót