Założenie:
Założenie było dość nietypowe, mianowicie zrobić taniego suba, nabyc doswiadczenie przy jego budowie, nastepnie sprzedac odzyskujac choc czesc pieniedzy i zbudowac cos porzadnego.
Przetwornik:
Znany, tani i polecany jak na taką cene STX 22/120/8sc.
Obudowa:
Wykonana z płyt OSB 12mm, w srodku usztywnienie o szerokosci 10cm pod kątem 45st, podwójna przednia ścianka. Wymiary 35 x 27 x 36 (wys x szer x gł). Objętość netto 24,5l stroniejnie 42Hz (8cm na 25cm).
Wiem ze takie plyty to moge do monitorkow pakowac, niestety nie mieli innych w tym czasie w sklepach w których byłem.
Wykonczenie:
Dzieki temu subowi juz wiem jak nie nalezy szpachlowac
Z tydzien sie meczylem, w koncu wyprowadziłem wszystko na rowno, na calym subie jest warstwa około 1-2mm szpachlówki, w sumie poszło ponad kilogram:/
Oklejone bukową okleiną.
Wzmacniacz:
250W/4ohm by Janek.
Wrazenia:
Podczas budowy - bezcenne
Po zmontowaniu bylo fajnie, nie mialem nigdy suba w domu wiec kazda piosnka innaczej brzmiała. Podobało mi sie. Niestety moj pokuj ma ponad 25mkw, sub stal obok biurka, gdy sie odchodziło od kompa bas nikł
Ale muzy zawsze przy kompie słucham wiec jest ok. Testow glosnosci nie prowadzilem, jak mialem sprawnego wzmaka to nie zdarzylo sie zeby nikogo nie bylo. Uszkodzil sie, i jak na zlosc codziennie po godzine nikogo nie bylo 
Jak dla mnie bylo ok, bas mi sie podobał.
Koszta:
Glosnik, BR, terminal + przesyłka - 65zł
Deski, klej, wkrety - 45zł
Szpachla, okleina - 20zł
Suma: 130zł.
Zdjęcia:
http://www.achib.toxic.pl/tanner/subwoofer1
Założenie było dość nietypowe, mianowicie zrobić taniego suba, nabyc doswiadczenie przy jego budowie, nastepnie sprzedac odzyskujac choc czesc pieniedzy i zbudowac cos porzadnego.
Przetwornik:
Znany, tani i polecany jak na taką cene STX 22/120/8sc.
Obudowa:
Wykonana z płyt OSB 12mm, w srodku usztywnienie o szerokosci 10cm pod kątem 45st, podwójna przednia ścianka. Wymiary 35 x 27 x 36 (wys x szer x gł). Objętość netto 24,5l stroniejnie 42Hz (8cm na 25cm).
Wiem ze takie plyty to moge do monitorkow pakowac, niestety nie mieli innych w tym czasie w sklepach w których byłem.
Wykonczenie:
Dzieki temu subowi juz wiem jak nie nalezy szpachlowac

Oklejone bukową okleiną.
Wzmacniacz:
250W/4ohm by Janek.
Wrazenia:
Podczas budowy - bezcenne

Po zmontowaniu bylo fajnie, nie mialem nigdy suba w domu wiec kazda piosnka innaczej brzmiała. Podobało mi sie. Niestety moj pokuj ma ponad 25mkw, sub stal obok biurka, gdy sie odchodziło od kompa bas nikł

Jak dla mnie bylo ok, bas mi sie podobał.
Koszta:
Glosnik, BR, terminal + przesyłka - 65zł
Deski, klej, wkrety - 45zł
Szpachla, okleina - 20zł
Suma: 130zł.
Zdjęcia:
http://www.achib.toxic.pl/tanner/subwoofer1