• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

2x monitor

Reakcji
0
Witam.

Dawno mnie tu nie było. Jestem posiadaczem monitorków "GDN 14 SCX + GDWK PJ" zrobionych na szybkosci, co za tym idzie niezbyt dokladnie (pierwsze własnoręcznie zlozone kolumny i chęć jak najszybszego odsłuchania ich). Przymierzam się do budowy czegos o klasę lub kilka klas wyzej i tu mam pytanie do was: cóż mozecie polecić. Pod uwagę biore tylko monitorki gdyż podłogówek nie będe miał gdzie postawic.

Pokoj około 9m2, muzyka... raczej wszystko (nie jestem wybredny), wspierany będzie subem więc potężny niski bas nie jest wymagany. Czekam na propozycje.

A no tak... budżet i maszyna napędzająca... zobacze co z tego wyjdzie i postaram się przeznaczyc tyle ile będzie trzeba.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

nazuel napisał:
A no tak... budżet i maszyna napędzająca... zobacze co z tego wyjdzie i postaram się przeznaczyc tyle ile będzie trzeba.
podaj konkretna cene do ilu, bo moge ci cos polecic do ok 600-700zł lub 1200zł itd...

1. WLM STELLA
jak będzie sub to na pewno będziesz zadowolony. Grają bardzo delikatnie, bez natarczywości, żadne niepożądane pasmo się nie wybija. Koszt max 600zł

2. STX AWX tu już jest większy wofer więc sub nie będzie potrzebny. Awx ma go tyle ile potrzeba. świetny środek i delikatna góra. Koszt ok 900zł

3. Ushery 9550+98945a tylko to już drożej

wszystkie wyżej wspomniane są opisane u nas na forum

mozna polecać do 1200 zł jeśli faktycznie będzie aż tak odczuwalna różnica w jakości, ale czymś godnym za 800 zł też nie pogardze.

co ja w ogóle napisałem. :oops:
jutro sprawdzę co chciałem napisać i napiszę :wink:

Pawel S. napisał:
za cene ze sklepu nie oplacalne
ostatnio Piku z diyaukstyk miał na sprzedaż parkę(podobno nie lutowana) z 480zł i chyba wreszcie mu poszła...

nazuel napisał:
wysoki tez STX ... czy cos innego lepiej dobrac ? :>
polecam bardziej seas 27TBFC/G - jest do tego zwrotka

dolphin123,
dolphin123 napisał:
Pawel S. napisał/a
polecam bardziej seas 27TBFC/G - jest do tego zwrotka
to jest moj post :shock: :wink:

[ Dodano: 2010-03-02, 14:26 ]
nazuel, tak jak widzisz trafiłeś w 10 :smile: najlepsze rozwiązanie to AWX+seas a za przetworniki ze zwrotkami w 700zł powinienes sie zmiescic

[ Dodano: 2010-03-02, 14:27 ]
dolphin123 napisał:
ale mamy niskie cięcie które może autorowi nie pasować :wink:
nazuel, pasuje ? :smile:

odkopuje temat po dość długim czasie... nie wiem dlaczego jakis czas temu wgl mi sie nie wyświetlał ...

więc do monitorków będzie jeszcze sub na mds08 wiec zastanawiam sie czy jest sens ładować w nie AWX czy może lepiej coś innego ?

do tego fundusz na przetworniki nieco się zwiększył : )

Skoro na dole będzie MDS to wolałbym z wielu względów coś mniejszego, może seasa. BTW mam zwrotkę i jej modyfikacje do AWX i 27TFF czyli miękkiego i chyba najtańszego seasa.

Powrót