Przyznaje się bez bicia - ja koledze forum poleciłem, bo uzyskałem bardzo dużo pomocy od użytkowników. Jeszcze wtedy nie wiedziałem jakie są wymagania, jaka kasa, ani jakie auto...
No niestety, w nowych częściach w tych pieniądzach niewiele się zrobi, tyle co nic. Z niewygłuszonych drzwi wiele basu nie uświadczy.
I w sumie moim pomysłem było montowanie zestawu z innego auta, niekoniecznie z corsy D - ale miałoby to szansę grać względenie dobrze pod radiem, do tego zostałoby na wygłuszenie dekarską + używane radio w okolicach 150zł.
Słyszałem opinie, że głośniki z vectry B przy wygłuszonych drzwiach dają radę, a jeszcze lepiej zachowują się głośniki z grande punto po wygłuszeniu drzwi (to akurat opinia forumowiczów punto).
Tym bardziej, jeżeli corsa B już gra lepiej niż cuore... więc to miało by sens i zmieściłoby się w danej kwocie, a samo wygłuszenie dałoby już jakiś zalążek i w razie zastrzyku gotówki można by tylko wymienić głośniki.
Tylko jakie auto miało zadowalające 13-stki w drzwiach? A4 B5?
Czy taka opcja w ogóle nie ma sensu? Wydaje mi się, to lepszym rozwiązaniem niż kupić coś mocniejszego, nowego bo znowu problem żeby napędzić.
Ale to tak na mój mały rozumek.