• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

2x15-18cm czy 1x20-22 cm w prawie 18 litrach

• Autor wątku Autor wątku Cris
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&vMenuItem=0&vSubPage=490&vItemDB=itemdb to jest ten, tak? :D wobec tego dzięki, jak tylko będę miał kasę (w najbliższym czasie) to go kupuje i biorę się za konstrukcję :D pozdrawiam

znalazłem tą dwucewkową teslę, to jest model ARN-200-09/8, Paweł S. mówisz, że go miałeś, możesz mi coś o nim powiedzieć?
A tak to patrzyłem i tesla też ma całkiem fajną ofertę jeśli chodzi o głośniki 20-22 cm, a czytałem na jednej stronie, gdzie koleś z tańszych odradzał STX'y i polecał jedynie tonsile i tesle. To jak to jest koledzy?:D

Cris napisał:
to jest ten, tak?
tak
Cris napisał:
ARN-200-09/8, Paweł S. mówisz, że go miałeś, możesz mi coś o nim powiedzieć?
jak na pierwszy glosnik moze byc. ale ani z tego poteznego zejscia, ani mega szybkosci itp
poprostu poprawny tani glosnik nadajacy sie do podlaczenia pod tosce lub jakiegos radmora ;)

Cris napisał:
a czytałem na jednej stronie, gdzie koleś z tańszych odradzał STX'y i polecał jedynie tonsile i tesle. To jak to jest koledzy?:D
pewnie elektroda?
tonsil juz nie istnieje. tesla ma bardzo stara oferte. dobre niezawodne glosniki ale nic nadzwyczajnego
a STX SCX to najnowsza seria ktora dorownala juz tonsilowi i naprawde warto to kupic ;)

Pawel S. napisał:
pewnie elektroda?
tonsil juz nie istnieje. tesla ma bardzo stara oferte. dobre niezawodne glosniki ale nic nadzwyczajnego
a STX SCX to najnowsza seria ktora dorownala juz tonsilowi i naprawde warto to kupic ;)

hehe, prawie elektroda, a dokładniej stronka od kogoś tam z nich :P przekonałeś mnie :D wezmę się za tego STX'a. A jeszcze pytanie, ile mniej więcej może kosztować trafo do zasilenia wzmaka na TDA? bo właśnie zazwyczaj cena trafo odrzucała mnie od konstruowania wzmacniacza :P

Cris napisał:
ile mniej więcej może kosztować trafo do zasilenia wzmaka na TDA?
jak kupisz ze sklepu to pewnie ok 100zl
jak upolujesz uzywke to mozesz trafic nawet za 30-50zl
najlepiej poszukaj skladowiska smieci elektronicznych (nie wiem jak to sie nazywa ale wszedzi takie cos musi teraz byc)
tam poszukasz jakiegos wzmacniacza i wyciagniesz z niego odpowiednie czesci ;)

a jeszcze jedno, bo na allegro natknąłem się ostatnio na głośniki sony w przyzwoitych cenach, co o tym myślisz?

Cris, daruj sobie te sony... Nie kombinuj za dużo tylko bierz się za tego stxa :wink:

ceny wcale nie takie rewelacyjne a do tego brak parametrow i gotowych zwrotnic

moze wykonam na rozgrzewke taka zwrotnice do 13cm sony

Powrót