• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

3 drogi GDWK-10-250-8-AWX, GDM-15-250-8-AWX,FOUNTEK FW 200 8 Ohm

Reakcji
0
Witam,postanowiłem stworzyć coś takiego.
https://diyaudio.pl/i/26916/93c56dedff0e1984e9749801a892d719_1439632637.jpg
W związku z tym mam pytanie,czy ktoś podjął by się zaprojektowania zwrotnic do tych kolumn?.Ja jestem noga z elektroniki ,coś tam lutuje ale nie chcę sobie zniszczyć głośników.W tym momencie gra to na zwrotnicach Monacor dn 10,ale moim zdaniem jest za dużo wysokich i średnich tonów,a za mało wyższego basu.Teraz nie wiem czy to wina zwrotnicy (raczej tak) czy głośnika fountek FW 200.Pozdrawiam forumowiczów

Oczywiście, że to wina zwrotnicy, ponieważ nie została zaprojektowana pod twoje kolumny. Żeby ten zestaw zagrał, musisz mieć kogoś kto wykona dla Ciebie pomiary i na ich podstawie zaprojektuje zwrotnicę. Musisz zgłosić się go kogoś z forum, komu podeślesz paczki. Póki co to poproś moda o przeniesienie tematu ale jego zamknięcie, bo wybrałeś totalnie zły dział.

Powrót