ano grają jak im "każę", potencjał tych głośników jest przeogromny, 22W4851T00 bardzo dynamiczny, zestroiłem go na razie lekko wyżej niż zalecają "wszyscy", dostał cewę taśmową w filtrze I rzędu plus kompensacja narostu impedancji, daje mięsisty, szybki, nisko schodzący bas, ale uwaga nie każdy wzmak go "pociągnie", (np. NAIM Supernait daje rady, ale Marantz PM 8000 już słabiej)
co do średniaka (15M4531G00), to bajka jest jak to brzmi, wokale, trąbki ... cudne, tu tnę też I rzędem z pułapką na rezonans
na koniec D2905/990000, co mam napisać, kto miał i słuchał wie, w sumie jest tak, jaki dasz "kondzior" tak ci będzie brzmiało, z czerwonym Janzenem brzmi ciepło, jedwabiście, nie jest "techniczny" bardziej miękki, przepiękny, będę robił jeszcze podejście do olejowego Mundorfa bo podobno daje mega detale, zobaczę. Co do zwrotki konsekwentnie I rząd i pułapka na rezonans.
Reasumując to gdy dać im szanse w postaci dobrego źródła (mam DAC lampucera MAXI) i wzmaka (wypożyczony NAIM Supernait) to te głośniki dają wiele radości ze słuchania, trudno to opisać.