• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

3 drogi w stylu Tidal Contriva

Już mi się podoba
Poliester w jakich odstępach będziesz nakładał ? mokre na mokre czy czekasz aż każda warstwa wyschnie ?
Masz dwa pistolety ? czy do jednego dwie dysze?

Podkład już nałożony :) najpierw malowałem około 40 minutowych odstępach, a potem pomiędzy odcinkami serialu. Tak, mam dwa jeden z dyszą 1,5mm, a drugi 2,5mm. Poszło 6 warstw.

Konkret panie! Dolna scianke tez lakierujesz?

Na spodzie nie ma forniru, pociągnę tam czarną farbą żeby nic nie świeciło jak podstawki będą.

Dzięki życzliwości kolegi Trol., który pożyczył szlifierkę mogłem ruszyć z pracami naprzód.
W ruch poszły 3 krążki papieru 400. Po 3 godzinach z groszami pierwsza paczka wyszlifowana, jeszcze dostanie około godziny by wszystko było gotowe pod lakier wierzchni :) Sumarycznie do lakierowania zostało około 5 godzin pracy xD

Ostatnia edycja:
Jak skończysz to zrób im zdjęcia dobrym aparatem z dobrym światłem. Paki będą się pewnie świetnie prezentować :D

Na szczęście już bliżej jak dalej, lakierowanie zakończone :D
Pozostały bajery jak blaszki terminali oraz podstawki. Zwrotki już siedzą na miejscu zalutowane i przykręcone :)

Jeszcze dziś mały odsłuch :) nie wytrzymałem i zmontowałem ;) szkoda, że to nie mój pokój, w większym metrażu rozwijają skrzydła dopiero.

Powrót