• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

3-way 2x22cm + Satori MR16P-4 + Satori TW29BN

Jak pięknie się to czyta... :)
Kolumny widziałem na żywo, nosiłem piękna i solidna robota. Proporcje w punkt. Jeszcze do pełni szczęścia bym posłuchał.

Juz się wpraszam Irek! Tylko jeszcze nie wiem kiedy :)

I-amp z 4 parami końcówek na kanał, podniesionym napięciem (tak twierdził jego wykonawca) i gratami na bogato. Luszti może dokładniej o nim coś opowiedzieć. Grało to też z potężnymi monoblokami Krzyśka.

Wszystkiego(iamp itp) ,ciekawi mnie jak takie iampy względem firmowych ,cenowo oraz dźwiękowo ... ale to nie o tym temat więc już Ci nie zasmiecam :)
Ładne kolumny :)

Ostatnia edycja:

Rozpoczęło się zbieractwo gratów na zwrotnice. Oba te kondy mają taką samą pojemność elektryczną ... :D

Ostatnia edycja:
Pamiętam jego poprzednie kolumny na 2ch 18stkach, zadowolony był bardzo. Teraz go brzmienie chyba całkowicie przygniecie :) . Niezłe krówki sobie sprawił. Chyba się do niego wproszę.

Ja też pamiętam. Szczególnie jak je pierwszy raz usłyszałem. [emoji1]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mogę pokazać ostateczne zbocza
Bardzo fajny projekt
od strony technicznej prawie ideał łagodne filtrowanie , szeroka wspolpraca głośników spójność
ja bym pewnie próbował niżej zrobić pierwszy podział ale przy takim zgraniu może to nie mieć znaczenia
podoba mi się

Zgadywanka dla wnikliwych ;)

Zmiana decyzji świadczy o ciągłości kierowania - dlatego też Krzysiek poczynił ostateczne strojenie zwrotki w otoczeniu mojego pomieszczenia. Efekt zgodny w oczekiwaniami. Wykresy niby niedużo się zmieniły, dźwiękowo dość znaczna różnica in plus (w konkretnym pomieszczeniu).

Ostatnia edycja:
Powrót