• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

3-way do salonu

Gdybym miał wolne 900zł to te L26 już byłyby moje. Muszę jednak kupić budę do clona i trafo Nad czym tu się zastanawiać 400zł/szt!
Niezła cena .
Ale jak podoba Ci się revelator to raczej bym proponował wcześniej posłuchać seasowego alu :)
Możesz być rozczarowany .

Inny charakter grania .
seas to taka szara myszka , zejdzie nisko ale nie zwróci na siebie uwagi.
Revelator odwrotnie, od początku gwiazdorzy i oczy wędrują w jego stronę ;)
Podobnie jak TIW .

Z SS 8" Revelator to ciekawa historia. Słuchałem go czasami u kolegi. Pomieszczenie ok 20m^2, wzmacniacz jakiś średni NAD. Kolumny to 3 way Troelsa. No i nie zwrócił mojej uwagi. Kilka miesięcy później posłuchałem go w dużym pomieszczeniu. Konstrukcja Yoshiego, wzmacniacz klon Accuphase i byłem w szoku. Nie mogłem uwierzyć, że to ten sam głośnik. Tak więc wydaje mi się, że L26 w dobrej aplikacji i mocnym piecem też pokaże klasę - przecież to 10"!

Powrót