• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

3-Way podłogowe ok 1500 pln

ppp001

Ja tez czasami robie freza pod pcv'ke, robie to tak ze w tym miejscu co ma byc rura br (rynna badz inne ustrojstwo) daje dwie grubosci plyty (doklejam kawalek z frezem = srednicy zewnetrznej rury), w obudowie robie frez = srednicy wewnetrznej rury, nastepnie zaokraglam krawedz frezarka i wychodzi bardzo ladnie, jak dozyje do jutro to zrobie zdjecie o co biega.
chyba wiem o co ci chodzi - http://narzedziadodrewna.pl/wp-content/uploads/2010/09/profilowy-frez-trzpieniowy1.jpg

ta, kibelrura :D bedzie grac audiofilsko :D

Ostatnia edycja:
szm18xpuoojj2oia27x6_1405003171.jpg

8ogg2wj7yddg2q80dols_1405003176.jpg

2v1v9aw27jz6x5cqsloh_1405003181.jpg

Glosniki juz siedza w budach testowych, mysle wszystkie zalozenia z pierwszego postu zostaly juz spelnione :) Na dniach zabiore sie za pomiary i pewnie bede z tym jeszcze potrzebowal pomocy/bede mial pytania. Jak narazie dzwiek bardzo mi sie podoba, satysfakcja 100% :)

Jeśli nie chce robić linii, to nic nie stoi na przeszkodzie aby to był zwykły BR.
Wylot taki duży jak przy linii, zakryty bulprenem, a pod bulprenem rura BR jak w moich monitorkach na Fountekach :)

Symulatory typu "the edge" http://www.tolvan.com/
dają lepsze wyniki przy dużych frontach. Wąskie obudowy mogą mieć większe straty poniżej powiedzmy 700Hz. Powietrze nie wie czy to jest zwykła obudowa czy tuba czyli zasady muszą być takie same :p

Jeśli to sa te ktore były na odsluchu w trójmiejskie to niechcialbym bym kijem przez szmatę dotykać :P
To była jakaś tragedia

Zabierz je do domu na kilka dni, tygodni to wszystko pozniej odszczekasz :>

Ps. nie sadze jednak abys sluchal wlasnie tych eb1i

Nie na temat...
Jeśli to sa te ktore były na odsluchu w trójmiejskie to niechcialbym bym kijem przez szmatę dotykać :P
To była jakaś tragedia

Jedyne co bylo dobre w tej kolumnie to kopulka sredniotonowa ktora i tak byla zle zestrojona.
I to nie byly te z tego watku.

Ostatnia edycja:
Powrót