Panowie, podczas przydługawo trwających przemyśleniach nad sensem tego czy warto płynąć pod prąd napatoczył się znajomy, który bardzo chętnie przygarnie 18wu w celu zrobienia sobie 2 way. Przemyślenia stały się łatwiejsze, po rozrysowaniu jak będzie to wyglądało z 15wu stwierdziłem że wygląd jest dla mnie akceptowalny i że lepiej dla mnie będzie jeśli skorzystam z Waszych cennych wskazówek.
Miejsce 18wu zajmuje 15WU/4741T00 i dla QTC 0,707 objętość OZ wynosi 1,45 l, QTC 0,5 - 3,61 l, które QTC będzie właściwsze? Mam też problem z obliczeniem objętości głośnika (magnes ma dosyć nieregularne kształty) którą jak chyba dobrze myślę trzeba uwzględnić w objętości obudowy?
Czy mogę Was prosić również o sprawdzenie wymiarów frontu kolumny? Ułożenie głośników na froncie doczytałem się, że ma dosyć duże znaczenie czy takie rozmieszczenie przetworników będzie odpowiednie? Dodam tylko, że nie chciałbym odchodzić od osi pionowej z głośnikami, bardziej chodzi o rozmieszczenie na wysokości kolumny.
2 sztuki Wavecore w 30 litrach we wspólnej obudowie strojone na 30 Hz, zagra to? Wiem, że mógłby niżej, strojony na 25 Hz, ale jak się pewnie domyślacie walczę o każdy centymetr rurki BR... Pomyślałem, że może warto oddać parę Hz z zejścia które i tak wg mnie jest bardzo dobre F3 - 30 Hz, F6 - 26Hz? Rurka w okolicach 75 mm średnicy.