• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

3SM - Seas STX Studio Monitor jaki tweeter

Status
Ten wątek został zamknięty.
Reakcji
0
Witam,
Zabieram się za robienie kolumn z ww. projektu. Jedynie co mi w nim za bardzo nie pasuje to głośnik wysokotonowy z metalową kopułką, gdyż słucham muzyki raczej electro/dance i mogą kłuć po uszach. Chodzi mi o ten http://www.seas.no/index.php?option...cg&catid=45:seas-prestige-tweeters&Itemid=462 .
Moglibyście mi polecić jakiś zamiennik w podobnej cenie o podobnych parametrach, lecz bez metalowej kopułki? No chyba, że to nie robi aż takiej różnicy, to wtedy zrobię wszystko wg projektu.
Z góry dzięki,
Pozdrawiam

Moglibyście mi polecić jakiś zamiennik w podobnej cenie o podobnych parametrach, lecz bez metalowej kopułki? No chyba, że to nie robi aż takiej różnicy, to wtedy zrobię wszystko wg projektu.
Z góry dzięki,
Pozdrawiam

Poszukaj projektu AWX + AWX czyli MX140 ;)
Głośniki STX obydwa i zwrotnica do nich jest ;)

Dzięki za odp.
Tylko, ze do nich zwrotnica strasznie drogo wychodzi i jest grubo słabszy od tamtego
250 W Speaker system power
. 50 W Program Power
. 25 W AES Power Handling
. 8 Ohm Nominal impedance
. 92 dB Sensitivity
Znaczy nie wiem jak ta moc i skuteczność będą wpływały, bo już mnie raz skarcili :)
Znaczy może by się opłacało, tylko czy zwrotnice da radę jakoś taniej skombinować niż 200 zł za sztukę?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ehh to już sam nie wiem.
Jakbym robił kolumny na przetwornikach z kolumn mx 140 to lepiej obudowy zrobić jak w projekcie 3sm czy jak do mx140?

Obudowy nie zmienia się na widzimisię, rozmieszczenie głośników, kształt frontu, umieszczenie BR, to wszystko jest brane pod uwagę podczas pomiarów przy tworzeniu zwrotnicy.
Więc głośniki z mx140 w obudowie 3sm, NIE

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót