• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

3W Classic

Reakcji
0
Witajcie serdecznie - po kilku tygodniach zbierania wczystkich materiałów jestem wreszcze gotowy by składać mój wymarzony zestaw audio. Obudowę wykonał mi kolega z forum Michał K., jej projekt wyglądał tak: http://img19.imageshack.us/img19/1111/35887849.jpg a jej wymiary to wysokość 95cm Szer. 26cm Głęb. 28.2.
Pierwszym problemem z jakim się borykam to jakim materiałem wygłuszyć kolumny i ile go potrzebuję. Zamawiał będę przez internwet, bo w Łodzi nie znam żadnego takiego sklepu i zależy mi na dobrej ilości by nie płacić niepotrzebnie za dodatkową wysyłkę. Obudowa to br, więc może coś takiego: http://www.allegro.pl/item772662225_wygluszajaca_pianka_gabka_mata_akustyczna_4_cm.html.
Czy może wełnę naturalną, ale to wyjdzie chyba sporo drożej, a kończą mi się fundusze :(.

Kolejny problem to jak wykończyć dół kolumn - zstosować kolce?

Wieczorem lub jutro podeślę zdjęcia gotowych szkrzynek ;)

srekal34 napisał:
Pierwszym problemem z jakim się borykam to jakim materiałem wygłuszyć kolumny i ile go potrzebuję
najpierw zobacz bez wygluszenia, potem sobie wyglusz tylna scianke za glosnikiem, ewentualnie gore dol, potem boki... Dobiera sie to doswiadczalnie pod swoje preferencje sluchowe...
srekal34 napisał:
Kolejny problem to jak wykończyć dół kolumn - zstosować kolce?
To juz zalezy jaka masz na to kase, mozesz zrobic podstawki z granitu, dac kolce, nie musisz nic dawac, zalezy od gustu;)
srekal34 napisał:
Wieczorem lub jutro podeślę zdjęcia gotowych szkrzynek ;)
Czekamy:)

Zdjęcia dam jutro, skrzynki się niestety troche uszkodziły w transporcie i teraz bedę musiał myśleć jak to ukryć :/ Chyba kupię kolce bo będą się fajnie prezentować i dadzą mi możliwość lekkiego pochylenia jak w oryginalnym projekcie Troelsa ;)

[ Dodano: 2009-10-15, 19:05 ]
No i obiecane fotki skrzynek. Dziś po dogłębnym przyjżeniu się im mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić że w UPS pracują jakieś patałachy co nimi rzucali z 2 piętra chyba.
Da się coś z nimi zrobić? :( Macie jakieś pomysły?

a85a0dbd4d803a0cmed.jpg

7f875a98291e1763med.jpg

57e10f788058156dmed.jpg

15057b8f3b6ec865med.jpg

d5c110bba58d3205med.jpg

83ee80fe36c92f23med.jpg

83501d02bbe59db1med.jpg

Powrót