Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
zbierz zdjecia z budowy, rysunki, schematy i wrzuc zbiorczo tutaj obecnie ludzie sa zbyt leniwi zeby czytac 2 osobne tematy | ![]() |
Można by tu wszcząć grubą dyskusję, bo wiele osób, w tym ja, mają odmienne zdanie, ale nie ma sensu. Najważniejsze, że autorowi granie się podoba.Brzmi to o wiele lepiej niż żyłowanie średniotonowych albo inaczej mówiąc za małych głośników ku za nikich częstotliwości.
Dlatego zachęcam do podziałów 300-600Hz i 3kHz-4kHz. Brzmi to o wiele lepiej niż żyłowanie średniotonowych albo inaczej mówiąc za małych głośników ku za nikich częstotliwości.
Zwykle to glosniki i ich mozliwosci dyktuja podzialy, a nie nasze widzimisietrzeba przed projektem wybrac odpowiednie przetworniki do przewidzianego filtrowania.
Zwykle to glosniki i ich mozliwosci dyktuja podzialy, a nie nasze widzimisietrzeba przed projektem wybrac odpowiednie przetworniki do przewidzianego filtrowania.
Jeden z naszych kolegow popelnil 3 drogi na 5 calowym Audaxie, ktory jako sredniotonowy gral od 600Hz, gdzie jego parametry bardzo dobrze pasowaly na 2,5 drogi.
Ehhh . Ca ma 2.5way do 3 way i podziałów ? Bo ja zapełnienie nie rozumiem twojego rozumowania . I nie wiem skąd wnioskujesz, że podziały są dobrane "super" ? Ja widzę, że są w granicach technicznej poprawności i tyle mogę na ten temat powiedzieć . Dobre jak każde inne w takich granicach . Albo inaczej "super" jak każde inne dające pożądany efekt i będące w granicach poprawności technicznej . Ależ proszę . Spróbuj sobie uciąć na 600Hz TIW200 albo accutona as250 zobaczymy ile wytrzymasz i czy też będzie tak super . Od drugiej strony spróbuj uciąć magnezową 15cm seasa na 3-4k . Ale np. daytona rs225 utniesz nawet na 1.5k (jak potrafisz) i będzie znośny . Podsumowując cytując klasyków : "Liczy się tylko to co człowiek może a czego nie może" (kapitan Jack Sparrow ) i "Człowiek powinien znać swoje ograniczenia" (Harry Callahan ) ![]() Proszę używać tagu offtopic . | ![]() |
Ja mówie op podziale dla średniotonowego lub wysokotonowego.