• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

4x stx f180n jaki wzmacniacz ?

Reakcji
0
Posiadam 4 kolumny STX f180n , jaki wzmacniacz polecacie do nich ? Najlepiej sterowany pilotem

Zgadza się. Jakiejś świetnej jakości te kolumny nie mają także kieruj się tym żeby wytrzymał obciążenie 4-ema kolumnami i tyle.

Ja bym poleciał po całości - Tylko ostrożnie z mocą :) !
https://www.musictri.be/Categories/Behringer/Power-Amplifiers/Portable/NU4-6000/p/P0B1R
A jak ciśnienia akustycznego w pokoju z czasem zabraknie to na zakupy - Każdy koniec we wzmacniaczu spokojnie 2 sztuki pociągnie :)

No to ładnie dołożyłeś do pieca :biggrin: w sumie to w tej sytuacji mamy odpowiedz na częste pytania typu " mam 4 Zeusy jaki wzmacniacz? " lub "Mam 8 Zeusów i chce ogłuchnąć jaki wzmacniacz?" Albo co gorsza "Mam 8 Zeusów i chce ogłuchnąć ale dołożył bym jeszcze suba , jaki wzmacniacz?" a tak na poważnie to całkiem fajna opcja tylko trzeba uważać bo jak poniesie fantazja to z tych 4 sztuk F180n zostanie kupa smrodu i kłęby dymu ;)

Pytam poważnie , dostałem kolumy , podobają mi się i chciał bym je zaadoptowac w moim salonie . Nie chce końcówki mocy tylko wzmacniacz który działa z pilotem.

Taki ktory duzy trafo i kondensatory, no i duzy radiator, oraz ciagne spokojnie obciazenie ponizej 4 ohmow, czyli ma dwie pary tranzystorow mocy na kanal - napewno cos w tej cenie sie znajdzie. Co do marki to nie jestem Ci w stanie doradzic - musisz popatrzyc w testach sprzetu audio - dla mnie te lepsze graja bardzo podobnie.

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Kup końcówkę od kolegi csbiczek. Na pewno wydoi te kolumny. Wg STXa te kolumny mają 70W, więc wzmak który ma 200-250 na stronie da radę. Wybór jest spory. Można końcówki mocy Yamahy kupić też, do tego preamp jakiś i będzie fajnie.

Coś mocnego i z pilotem to może Yamaha AX-1090.
Ops, yamaha chyba stabilna przy 4 ohm nie jest:/

Ostatnia edycja:
Dostałem końcówkę mocy stx-pa800 , tak sobie myślę czy dało by radę zamiast miksera podłączyć jakiś przedwzmacniacz który by działał razem z pilotem ?

Potrzebuję pomocy , chciał bym podłączyć PS4pro do amplitunera kabelkiem optycznym , amplituner podłaczyć do końcówki mocy . Moje pytanie jaki amplituner kupić do 1000zł ?

Powrót