• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

5 calowy midwoofer do zwrotnicy pierwszego rzedu.

Częściowo mogła zamaskować ją dyfrakcja bo na symulacji BS jest górka w tym miejscu
Ale pewnie też wina niskiego bramkowania i nie złapało .
Tylko co z tego ? tam nie ma podziału a faza i tak jest poprawna .
BS sobie można za symulować czy zrobić pomiar "z daleka ".

BS nie jest w stanie zamaskowac tego.
Doskonale wiem, ze tego sie nie uslyszy, w koncu przerabialem juz glosniki ktore mialy podobne problemy.
Tylko zeby na pomiarze nie bylo sladu tych perelek, trzeba uzyc niskiej bramki. A jaka wartosc ma pomiar, gdzie sa trzy, w porywach cztery probki na oktawe?

Ale 12cm illuminator jednak gra lepiej ...
Zmartwiles mnie tym :P wlasnie mialem zamowic sobie satori, bo mozna tanio wyrwac :D

BS nie jest w stanie zamaskowac tego.
bs nie oczywiście . tylko lokalna górka od dyfrakcji w tym miejscu ;)

w porywach cztery probki na oktawe?
ja dziś takim pomiarem zazworkowałem beryla . Nie miałem wyjścia bo do późnej wiosny na dworze nic się nie da robić .
I gra :)
normalnie staram się nie schodzić poniżej 8-9ms jak mi się nie chce bawić z wytłumieniem zwykle ustawiam 12-15ms a jak mierze 3way to i więcej .

A żeby było w temacie to beryl z 12mu chodzi na pierwszych rzędach elektrycznie :)
jedynie na basie się z oczywistych powodów nie da 2 rzędu pozbyć .

Zmartwiles mnie tym :P wlasnie mialem zamowic sobie satori, bo mozna tanio wyrwac
Myślałem że go będę sprzedawał i kupował satori ale się skubany obronił ;)

Gdzie i w jakiej cenie?

Np w madisound albo meniscus audio. Ceny nie pamietam, ale mozna sie zmiescic w 1300zl z przesylka za nowe.

---------- Post dodany o 17:39 ---------- Poprzedni post o 17:39 ----------

Bez niezależnych pomiarów i odsłuchu nie tknął bym tego kijem .

Ja bym nie tknal nawet, gdyby pomiary byly lepsze niz satori z prostej przyczyny, nie ma dobrych opini w internecie ;)

Np w madisound (...)
Dzięki. Odwiedzałem już tę stronę, ale z jakichś powodów zakodowałem cenę w euro, nie w dolarach. Dlatego też pytałem, gdzie można je tanio kupić, bo przy kursie euro z uwzględnieniem przesyłki wychodziły podobnie, jak w wiadomym sklepie w Polsce.
Jedzmy gowno bo miliony much nie mogą sie mylić ;)
Masz na myśli podlinkowany przeze mnie głośnik, czy komentarze niektórych jego dotyczące? Bo różnie może być to rozumiane, gdy nie ma zacytowanych słów, do których się odwołujesz ;).
Ciekawe, że nigdzie nie ma wersji 4R :/ Ja takie specjalnie z Danii ściągałem.
Jest: http://www.madisoundspeakerstore.co...w16p-4-black-egyptian-reed-cone-woofer-4-ohm/

Masz na myśli podlinkowany przeze mnie głośnik, czy komentarze niektórych jego dotyczące? Bo różnie może być to rozumiane, gdy nie ma zacytowanych słów, do których się odwołujesz .
Juz poprawiam :)

---------- Post dodany o 20:55 ---------- Poprzedni post o 20:51 ----------

pharoh napisał:
Ja bym nie tknal nawet, gdyby pomiary byly lepsze niz satori z prostej przyczyny, nie ma dobrych opini w internecie
Jedzmy gowno bo miliony much nie mogą sie mylić

Bez urazy

A te Satori z Madisound to 1300 za perę z przesyłką wychodzą? Bo Witowa ma po 890 za sztukę.

Za pare. Tylko trzeba sie modlic, zeby urzad celny sobie tej paczki nie upodobal ;)

PM, wymagane są od szukanego głośnika duże możliwości natężeniowe, czy nie? Jeśli nie, to na dniach będę miał u siebie coś, co najpewniej zakończy twoje poszukiwania.

Powrót