• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

7" do MTM

Reakcji
9
Mam w planach zbudowanie dwudrożnych zestawów MTM na midwooferach 7". Cztery sztuki midbasów i wysokotonowe to już spory wydatek dlatego szukam jak najtańszych dobrych przetworników z w miarę niskim zejściem.
Rozważam takie opcje:
Fountek FW168
SB17NRXC35-8
Tang Band W6-623C
HDS-164 NOMEX

Fountek niskiego zejścia nie ma, SBA bardzo szybko kończą się mechanicznie i są dość zamulone na basie. Z resztą nie miałem okazji walczyć.

Z tej 4 rki to SB

FW168 jest słabszy od swojego mniejszego brata 146
TB nadaje się bardziej jako średniotonowiec w dużych kolumnach albo do monitorów
nomexa nie Lubię ...

Nie na temat...
poproszę 10zł na moje konto :flapper:

ER18RNX idealny głośnik do MTM

Ostatnia edycja:
http://audiotransducers.com/pl/18cm/211-seas-l18rcy-p-h1085-08.html
promocja taka :)
(pokombinował bym nawet z TL)

Nie na temat...
Widzisz teraz Adam o co mi chodziło :) Jak byś robił tak jak mówiłem na większych RS'ach to już był by jeden petent. Gwoli ścisłości nie tylko jeden... ;)

za 440zł na stronę rozważył bym też 2xW170S + np. SB17-4 ;)

Cztery sztuki midbasów i wysokotonowe to już spory wydatek dlatego szukam jak najtańszych dobrych przetworników z w miarę niskim zejściem.
nie wiem jak tam z zejściem w FX-300 ...

jak coś mi się jeszcze przypomni to dopisze...

Ostatnia edycja:
Bezapelacyjnie najlepsza srednice uzyskasz z SB. A bas to pewnie z HDSa.

Które głośniki są najsłabsze z tej listy?

SB17NRXC35-8
Tang Band W6-623C
HDS-164 NOMEX
Dayton RS180P-8

Do jakiej częstotliwości membrana Tang Band W6-623C jest tłokowa?

Powrót