• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

8cali do 250zł /szt - do 3way

Reakcji
0
Potrzebuje parki 8 calowców do 3way ,
cena do 250zł/szt i już raczej nie więcej.
Impedancja bez znaczenia (jeśli nie np 15R ;) )
Ma to grać dośc szybko z wykopem, zejście nie jest priorytetem,
tak samo moc.
Czekam na Wasze propozycje :)
Pozdrawiam

michone, nie chciałem sugerować odpowiedzi ale to właśnie jeden z przetworników o których myśle ;]
Oprócz MDSa myślę też o HDS 205ppb.
ŁukaszN napisał:
hmm. Beyma 8br40 :]
beymie dziękuje.
ŁukaszN napisał:
Lub poszukaj czegoś wśród monacorów np coś takiego http://monacor.pl/catalog...g=62&SubKtg=520
to "coś" prezentuje się bardzo kiepsko jak na głośnik za ~250zl, jakby to był stx za 50zł to może bym rozważył :)
Ogólnie w monacorach to jeśli coś wygląda już jakoś nawet wporządku to kosztuje o wiele za dużo.
Szczególnie jeśli chodzi o 8calowce.

CO do Monacora z tego co wiem ten głośnik współgrał razem z SPH-60X w tym takim wiekszym kicie DIY wiec napewno znajdziesz jakieś info na temat jak on gra, mozę warto poszukać ;)

Nie jestem pewien czy owy HDS 205ppb zaspokoi twoie założenia.

ŁukaszN napisał:
Nie jestem pewien czy owy HDS 205ppb zaspokoi twoie założenia.
czemu tak twierdzisz ?
hds164 nie jest zły, a 8 calówka ma już "poważniejsze" parametry :)
Pozatym chyba nikt jej nie miał z osób które znam, a do akustyka mam niedaleko :)

to zajdz i przesłuchaj jezeli istnieje na nich jakas konstrukcja firmowa :]

A czemu tak odrazu dziekujesz Beymie :> ?? Zdaje mi sie ze najbardziej pasuje do twoich wymagan.

ŁukaszN napisał:
to zajdz i przesłuchaj jezeli istnieje na nich jakas konstrukcja firmowa :]
no właśnie takowej nie ma :/
ŁukaszN napisał:
A czemu tak odrazu dziekujesz Beymie :> ?? Zdaje mi sie ze najbardziej pasuje do twoich wymagan.
empirycznie się przekonałem ;]
I nie chodzi bynajmniej o brzmienie do którego większych zastrzeżeń nie mam.

nie wiem o co konkretnie chodziło Łukaszowi, ale ja to odebralem jako opinie o HDSach, a nie o beymach :)
Nie wykluczam że źle to odebrałem - dziś 2 kolokwia i praktyczny brak snu ;]

Aha no to sorki:] Takero norma:] ja mam jutro dwa koła i koniec na ten tydzień. 4 wystarczą:/. w przyszłym tygodniu dwa egzamy i poprawka :cool:

Łukaszowi chodziło o HDSa :]

Takero z jaką Beyma miałeś doczynienia i co Cię do niej zniechęciło??

michone, stx 15ax i wysoki na neodymie.
ŁukaszN, mechanika ;]
No i ta jakość - mało adekwatna do ceny.

Powrót