Enigma, ERA, Dead Can Dance, Mortal Coil (Ogólnie wszystko z wytwórni 4AD), Nightwish, Therion, Zbigniew Preisner, wirtuozeria gitarowa: Dream Theater, Joe Satriani, Steve Vai, Eric Johnson, Paco the Lucia, Al Di Meola.
Testy:
Ostatio wpadła mi w łapepłyta ERA - Dream On i rozłożyła moją A klase. Wzmacniacz nie potrafil dać sobie z niarady. Może 2 utwory mu dobrze wyszły a reszta to klęska wzmacniacza. Jeśli chodzi o wokal to przedewszystkim Anna Maria Jopek. Dla mnie to ideał kobiecego głosu. Płyty "Upojnie" i "Nienasycenie" sa poprostu super.Ogólne walory systemu ukażą się na pewno na muzyce Enigmy. Począwszy od basy, przez stereofonię, przestrzeń, wokal, wysokie. Idealna muzyka do testowania. Jelsi chodzi o test wykopu to zdecydowanie Nightwish a szczególnei nowa płyta "Once".
Bardzo dobrze wokal i przestrzeń ukaże także taka grupa Hevia. Grają irlandzki folk ale taki dosyć nowocześnie przedstawiony. DZwięki kobzy, fletu, altu i bębnów są super.
Detaliczność sdecydowanei instrumentalny np. Tomasz Stańko. Uważam go za geniusza w tej dziedzinie choć nie ukrywam że to bardzo drudna muzyka. Ale jeśli słuchamy pod kontek testu to te pojedyńcze tony wylapywane przez nasze ucho moge nam wiele o sprzęcie powiedzieć.
No ty tyle mojego wywodu

I nie zapominajmy że test na mp3 t nie test tylko chała...
Orginał lub APE Rulez !!!!!!!!!