• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

A jakiego rodzaju muzyki słuchacie????

ŁukaszN napisał:
umberto, czy ty jako miłosnik muzyki discopolowej

Błąd,wieeelki błąd.Nie jestem miłosnikiem tego gatunku.Ja go po prostu akceptuję,słucham od czasu do czasu,znam kilku "nurtowców" tego gatunku.I to wszystko.Miłosnik to zbyt wielkie słowo.Po prostu słucham dosłownie wszystkiego.

Moze ja nieco kogos zaskocze mieszanką - Mike Oldfield, Rammstein, Godsmack, Black Sun Empire, Ayumi Hamasaki, wszelacy Dj'e i na koniec Wilki :wink: (czyli generalnie dużo ale poza Dyskiem z Pola i Jazzem) + mnóstwo Trance Dance Wygibance :wink: :wink:

Ja słucham różnych gatunków ( zależy co mi wpadnie w ucho). Ale głównie to:
House (i różne jego odmiany)
Trance (i różne jego odmiany)
Rap(polski i zagraniczny)
Reggae

Doom metal i jego pochodne (i to mi już raczej nigdy nie przejdzie; działa to na mnie jak kocimiętka na kota) ale również jazz, blues, reggae, rock, hard rock i rock'n'roll (zwłaszcza te z lat 60/70), trochę poważnej - głównie w wersji fortepianowej i smyczkowej, oraz muzyki, której gatunków nie potrafię zdefiniować ale która nie jest infantylna i mi się podoba - czasem posłucham nawet Dżeksona ;)

A najbardziej to lubię słuchać muzyki granej na żywo.

Nie lubię muzyki z lat '80 (oczywiście nie całej ale ten okres jednak był specyficzny i odznacza się od innych) oraz współczesnej muzyki młodzieżowo/popularnej - brrrrrr...

Głównie jazz od Miles`a, Coltrane`a po współczesne klimaty m-base Steve Coleman`a http://www.m-base.com/, fank, groove itp.
Muzyka klasyczna - od wczesnego baroku do współczesnej
Klasyczny rock, a także wybrane utwory hip-hopowe i inne połamane rytmy w stylu Aphex Twin.

Powrót