• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

A propos nowych głośników na suby stx-a

Reakcji
0
Pierwsze pytanie to który lepiej wybrać 27 czy 32, drugie czym to zasilić, czy dwa tda stykną żeby to odpowiednio rozruszać

a ile bedzie takie cus kosztowało i czy irek sprzedaje takie gotowe moduły?

najlepiej jakbys poszukal temat irka o tda i go przeczytal, wowczas sie dowiesz - ale leń

ja proponuje stk 4050 ponieważ pa300 jest fajny ale bardzo drogi wyjdzie koło400-450 zł minimum jak się samemu robi. Ale ja mam mostek tadka i czy on wystarczy nowemu stx????? na stk tez mnie nie stac.

dj_zibi napisał:
ja proponuje stk 4050 ponieważ pa300 jest fajny ale bardzo drogi wyjdzie koło400-450 zł minimum jak się samemu robi. Ale ja mam mostek tadka i czy on wystarczy nowemu stx????? na stk tez mnie nie stac.
Mozesz tylko nie wykozystasz przetwornika w pelni.

ale zeby nie było że jestem leń, to czytałem post irka "TDA dla każdego..."
e, tylko jakos sie niedoczytałem tyej ceny, ale przeczytam go jeszcze raz.

Regulacja filtra to ok 80-150Hz 12dB/okt.
Zasilacz +-12V dla TL072 jest juz na plytce i jest na zenerkach.
Plytka jest widokiem od strony elementow.
Spis elementow doloze jak wroce do domu, w niedziele juz czasu na to zabraklo.
Gotowy uruchomiony uklad kosztuje u mnie 63zl a wersja mostkowa z trafem czuwania 120zl.
Wersji na STK nie bedzie! Bedzie sam preamp do suba i wzmacniacz na mosfetach duzo tanszy niz STK i tez 200W.

....

dalej musisz sam poszukac,moze cos wiecej jest,pamietam tylko to :) (skopiowalem)
pozdro

drogi teraz ale doszlo pare nowych opcji kiedys byl po 640 ale teraz jest stand by i takie tam no i na pa 300 mial 300w ale i tak jest supe jak by mnie bylo stac ...:(

Wzmak jest fajny, ale drogi. Niezle by te nowe STX'y na nim chodzily, ale do glosnika za 92 zl dac taki panel za 700 to barbarzynstwo :).

Chris,to ja go kupie za te 100 i sprzedam ci za 400 :P wtedy bedzie pasowal ten wzmacniacz :)
pozdro

Tasior, Nie chodzi tu o cene :). Jakosc glosnika powinna byc proporcjonalna do jakosci wzmaka. No chyba sie rozumiemy.

Powrót